MENÜ
İstanbul 20/25
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ATMOSFERİK DALIŞ KIYAFETİ GETİRİLDİ
Türkiye'den
20 Ocak 2012 Cuma 08:54

ATMOSFERİK DALIŞ KIYAFETİ GETİRİLDİ

İzmir Foça ilçesi açıklarında denize düşen uçağı ve uçağın içinde oldukları tespit edilen pilotları çıkarmak için atmosferik dalış kıyafeti getirildi

İzmir’deki Çiğli İkinci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalandıktan sonra Foça ilçesi açıklarında denize düşen T-37C tipi askeri eğitim uçağını, bulunduğu 125 metre derinlikteki yerden çıkarmak için çalışmalar sürüyor.

 

Enkazın bulunduğu bölge, şamandıralarla çevrilirken, 125 metre derinlikteki uçağa ulaşabilmek için “Gym Diving Suit” (Atmosferik dalış kıyafeti) adı verilen ve fiyatı 1 milyon doların üzerinde olan alet getirildi.

 

“Gym Diving Suit”e sadece beş ülkenin sahip olduğu ve Deniz Kuvvetleri envanterinde bir adet bulunduğunu söyleyen yetkililer, bu kıyafetin içine giren dalgıcın 365 metre derinliğe inebildiğini belirtti.

 

TURAN GÜLTEKİN - DHA

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule