MENÜ
İstanbul 23/36
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ATLASJET’TE KAVGA TAM GAZ
Havacılık Haberleri
19 Temmuz 2012 Perşembe 08:19

ATLASJET’TE KAVGA TAM GAZ

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy, şirketteki 3 yöneticinin işine son verdikten sonra avukatları aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Vatan Gazetesinin haberine göre, Isparta kazasının ardından gün yüzüne çıkan olaylarla ilgili adli süreç devam ediyor. Şirket avukatlarınca savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde, "Şirket serverında yapılan araştırmalarda şirketin Ticaret Bölümü Başkanı Ali Batuhan Karataş'ın Millenium Bankası'nda tespit edilebilen banka hesap hareketlerinin geliriyle bağdaşmayacak derecede 1 sene içerisinde artış gösterdiği, Tuncay Doğaner'in 770 bin doları hesabına aktardığı, yapılan anlaşmalar ve uçak kiralamalarla birlikte zararın 40 milyon dolar olduğu anlaşılmıştır" iddiası yer aldı.

 

Dilekçede ayrıca, şirket yöneticilerinin ABD'li işadamı Richard Wenzel'le birlikte hareket edip şirketi ele geçirmeye çalıştıkları öne sürüldü.

 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma sonunda Tuncay Mustafa Doğaner, Ali Batuhan Karataş, Erkan Draman ve Richard Wenzel'a dolandırıcılık suçlamasıyla 7'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle, Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

 

Ersoy, Atlasjet'i bedava sayılabilecek bir paraya satması için kendisine komplo kurulduğunu iddia ederek önceki gün görülen duruşmasında şunları söyledi: "Richard Wenzel’le bir araya gelip, Atlasjet Amerika ve Atlasjet Suudi Arabistan'ı kurmak için plan yapmışlar. İkinci aşamada şirketi finansal darboğaza sokabilmek için belli operasyonlara belli kontratlar yapıp yok pahasına satış için beni ikna etmeyi planladılar. Üçüncü aşamada kendilerine bu süreçte finansman sağlayabilmek için, benim tespit edebildiğim Elitre Havayolları'na şahsi menfaat sağlayıp uçak kiralaması yapılıyor. Tur operatörlerine kendilerine menfaat sağlamadığı zaman uçakları yerde bırakmak pahasına gelen talepleri geri çeviriyorlar. En sonunda da bana muhtıra vererek operasyonu durdurmakla tehdit ediyorlar."

 

Burcu PURTUL - Vatan

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Calisan
 30 Eylül 2012 Pazar 14:54
ACABA BU YUZDENMI PATRON KENDISINE O KADAR PARA KAZANDIRAN PERSONELINDEN BU KADAR COK NEFRET EDIYOR......
 Sirada
 20 Temmuz 2012 Cuma 09:41
Kooorooonndooonnnnn
 tuncaya
 19 Temmuz 2012 Perşembe 10:51
dikkat, tehlike geliyorum demez
 celalettin
 19 Temmuz 2012 Perşembe 10:43
olay yeni değil, yıllardır bilinen şeyler dava süreci yeni sayılır. patronların ne kadar dikkatli olmaları gerektiğini gösteren iyi bir örnek. bir de yerel otoriteyle işbirliği yapma durumları vardı ama anlaşılan dava konusu olmasın demişler, sıkmamış.
 işçi
 19 Temmuz 2012 Perşembe 09:08
Vay be.... patron olmak daha zormuş, halimize şükredelim.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule