MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ATIL HAVALİMANLARINA DİKKAT
Havacılık Haberleri
25 Mayıs 2024 Cumartesi 11:44

ATIL HAVALİMANLARINA DİKKAT

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Türkiye’de atıl durumdaki havalimanlarına dikkat çekerek, Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni bir “onarım” ihalesi açıldığını söyledi

Türkiye’deki atıl havalimanlarının durumuna dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, personel sayısı her geçen yıl artan atıl durumdaki Balıkesir Merkez Havalimanı için Haziran ayında yeni bir “onarım” ihalesi açıldığını söyledi.

Uşak, Çanakkale Gökçeada ve Balıkesir Merkez havalimanları yıllardır atıl durumda bulunduğunu belirten Karasu, “Bu havaalanları adeta sinek avlıyor. Bu yıl hiçbir yolcunun ayak basmadığı Balıkesir Havaalanı’nda şimdi yeni bir onarım ihalesi yapacak” dedi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Koca Seyit Havalimanı bulunmasına rağmen iktidarın, 2016 yılında “Balıkesir Merkez Havalimanı” adı altında yeni bir havalimanı daha yapma kararı aldığını hatırlatan Karasu, “1 milyon yolcu sayısı hedeflenen ve proje tutarı 30 milyon lira olarak belirlenen havalimanı, 2019 yılında 76 milyon lira harcanarak tamamlandı, 2020 yılı şubat ayında hizmete açıldı. Ancak DHMİ Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, bu havaalanına geçen yıl ve bu yıl içinde hiçbir yolcu inmedi. Açıldığı tarihte 51 personelin çalıştığı bu havaalanında 66 personel çalışmaya devam ediyor” diye konuştu.

Yıllardır kullanılmayan bir diğer havalimanı ise Çanakkale’deki Gökçeada Havalimanı oldu. DHMİ Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, 2020 yılında 38 personelin görev yaptığı Gökçeada Havalimanı’na 2023 yılı Nisan ayı sonunda sadece 16, bu yılın Nisan ayı sonunda ise 18 uçak iniş yaptı. Hiçbir yolcunun inmediği Gökçeada Havaalanında 2020 yılında 38 personel çalışırken, personel sayısı ise 46’ya çıktı.

Kamunun bütçesinden milyonlarca lira harcanan ve 1998 yılında açılışı yapılan ve yolcu garantisi verilen Kütahya'daki Zafer Havalimanı için kapatılan Uşak Havalimanı’na da hiç yolcu uğramadı. 2020 yılında 83 personelin çalıştığı bu havaalanındaki personel sayısı 103’e çıktı.

Kocaeli’deki Cengiz Topel Havalimanı’nı da bu yılın Nisan ayı sonu itibariyle sadece 518 kişi kullandı. 101 personelin görev yaptığı havalimanını yine Nisan ayı sonu itibariyle 174 uçak indi. İnşaatına 1995 yılında başlanan ve 1999 yılında tamamlanan havalimanı, 17 Ağustos depremi sebebiyle 11 yıl gecikmeyle, 2 Kasım 2011 tarihinde açılmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule