MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ATAK’LA 8 ÜLKE İLGİLENİYOR
Havacılık Haberleri
20 Nisan 2015 Pazartesi 09:31

ATAK’LA 8 ÜLKE İLGİLENİYOR

Savunma sanayi yatırımlarında hızla ilerleyen ve kendi ihtiyaçlarının yarısından fazlasını karşılayan Türkiye dünya vitrinine çıktı

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen LAAD Savunma Sanayi Fuarı'na bu yıl Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ve Savunma Sanayi İhracatçıları Birliği'nin (SSI) öncülüğünde Türkiye'den 10 şirket katıldı. Savunma Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Aral Aliş özellikle beş ülkenin üretebildiği saldırı helikopteri Atak'ın büyük ilgi gördüğünü belirterek "Pakistan, Bahreyn, Türkmenistan ve Azerbaycan gibi ülkelerle birlikte sekiz ülke Atak ile ilgileniyor" dedi.

Latif Aral Aliş şöyle devam etti: "Bir Atak helikopterinin kilo başına ihracatı 5 bin dolar. Türkiye'nin kilo başına ihracat ortalaması 1.4 dolar. Sektör, ihracatta büyümeye devam eden yegane sektörlerden. SSM ile ortak hareket ederek fuara milli katılım sağlanacak. Geçtiğimiz yıl 5-6 firmanın katıldığı fuara bu yıl 10 firma katıldı. 400 firmanın bulunduğu ihracatçılar birliğinde katılım ortalama yüzde 2 oldu. Bu, yüzde 10'larda olmalı."

Hedef 35'inci olmak

TAI'nin (Havacılık ve Uzay Sanayii) ürettiği ilk milli helikopter olan Atak (T129) helikopterinin teslimleri başladı. 8 helikopteri Türk Silahlı Kuvvetleri kullanıyor. TAI Başkanı Nejat Bilgin, Atak ile ağırlıklı Ortadoğu, Orta Asya ülkelerinin ilgilendiğini belirterek "Dünyanın en büyük savunma firmaları arasında 80'inciyiz. Hedefimiz 35'inci olmak. Hürkuş'ta hedefimiz silahlı versiyonu üretmek.

Posta

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule