
AYÇİN'DEN 'HODRİ MEYDAN'

BOEİNG UZAY MEKİĞİ TAŞIYACAK

TARİFELİ UÇAK DERSİ

SİS SEFER İPTAL ETTİRDİ

ARKADAŞLARIMIZI HIRPALATMAYIZ
Azerbaycan'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, Türk işçilerini taşıyan Moldova uçağının Bağdat'ta düşmesiyle ilgili Danıştay'ın Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru hakkında soruşturma açılabileceği yönünde verdiği karara ilişkin bir soru üzerine şu cevabı verdi:
“Bu dediğiniz konular öyle değil. Birileri işine gelen kısmı söylüyor, işlerine gelmeyeni söylemiyor. Bu hukuki bir süreçtir. Bu sürecin sonunda her şey ortaya çıkar. Ve arkadaşlarımız yaptıklarında bir yanlış varsa tabii ki hesabını verecekler. Ama yoksa da hukuki süreç devam ederken bizimle görev yapan, gece gündüz gayret gösteren arkadaşlarımızı hırpalamaya kimsenin hakkı yok”.
KAZA RAPORU
Bakan Yıldırım, eleştirilere neden olan uçak kazası raporlarının Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanması ve kazaların bağımsız bir kurul tarafından incelenmesiyle ilgili çalışma olup olmadığı konusundaki bir soru üzerine de, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yeniden yapılandırıldığını ve bütçesinin tamamen ayrı olduğunu kaydetti.
Araştırma, kaza, soruşturma ekibinin, 2920 Sayılı Sivil Havacılık Kanununa göre Bakanlığın belirlediği kişilerce yapıldığını ifade eden Yıldırım, “Sivil havacılıkla alakası yok. O tip düşünceler mevzuatı bilmemekten kaynaklanıyor. Bizim mevzuatımız şu an uluslararası sivil havacılık örgütlerinin ve benzer ülkelerin mevzuatıyla tamamen aynı, herhangi bir sıkıntı yok” diye konuştu.
9 Ocak 2007 tarihinde Adana’dan havalanan Moldova uçağı Irak’ta düşmüş, kazada 29 Türk işçisi yaşamını yitirmişti. Kazanın ardından olayda hayatını kaybedenlerin vekili Airkule.com yazarı Avukat Onur Güntürkün, Moldova tescilli uçağın mali mesuliyet sigortası bulunmadığı halde Türk havaalanını kullanmasına, iniş ve kalkışına izin vermek suretiyle görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle SHGM yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak Ulaştırma Bakanı, hakkında soruşturma izni istenen Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Yardımcısı Haydar Yalçın, Hava Ulaşım Dairesi Başkanı Ali Önder, Hava Ulaşım Dairesi Müdürü Nermin Kılıç ve Hava Ulaşım Dairesi Memuru Nebiye Karalomlu için soruşturma iznini vermemişti.
Bu karar üzerine Avukat Onur Güntürkün’ün Danıştay’a yaptığı itiraz incelendi ve kabulüne karar verildi. Danıştay’ın kararıyla birlikte Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve diğer görevliler hakkında soruşturma açılacak.
uzaklardan 5 Aralık 2008 Cuma
|
madur 4 Aralık 2008 Perşembe
|
Havacı 3 Aralık 2008 Çarşamba
|
kpt 3 Aralık 2008 Çarşamba
|