MENÜ
İstanbul 21/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA’DAN 3 NOKTAYA DİREKT UÇUŞ MÜJDESİ
Türkiye'den
20 Kasım 2018 Salı 17:46

ANKARA’DAN 3 NOKTAYA DİREKT UÇUŞ MÜJDESİ

TÜGİAD Ankara Yönetim Kurulu ve Üyeleri Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran’a ziyarette bulundu. Ziyarette Ankara için yapılması gerekenler masaya yatırıldı

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Zafer Yıldırım önderliğinde ve ATO Başkanı Gürsel Baran ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette TÜGİAD Ankara üyeleri yoğun katılım gösterdi. TÜGİAD’ın faaliyetlerinden bahsederek konuşmasına başlayan TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Zafer Yıldırım “Türkiye’de 60 sektörde faaliyet gösteren üyelerimizi bir çatı altında buluşturuyoruz. TÜGİAD’ın üyeleri yıllık 10 milyar doların üzerindeki ihracat ile ağırlıklı olarak dış ticarete ulaşmaktadır ve buna önem vermektedir. 1993 yılından günümüze kadar hala devam eden Brüksel’de daimi bir temsilciliğimiz bulunmakta. Avrupa genelinde toplamda 45 bin genç girişimciyi temsil eden YES yani Avrupa Genç İş adamları Dernekleri Konfederasyonunun Yönetim Kurulu üyeliğini devam ettirmektedir. Ekonomik gelişme ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla genç girişimcilere destek vermek ve ulusal ve uluslararası piyasalarda katma değer yaratmak ve tüm bu süreçte ülkenin refahını üst seviyede tutmak en büyük amacımız” ifadelerini kullandı.

"Ankara’da milli maç oynanmaması dert edinilmeli”

Ankara Ticaret Odası’nın faaliyetlerinden bahseden Gürsel Baran TÜGİAD üyelerine her zaman kapılarının açık olduğunu belirtti.“Ankara’nın bugüne kadar sahibi olmamış” ifadelerini kullanan Baran sözlerine şöyle devam etti: “ Ankara’da 25 yıldır milli maç oynanmamış ve buna kimse ses çıkarmamış. Bir başka en önemli sıkıntı ise; Ankara’nın demiryolu ile havaalanı bağlantısı olmaması. Bu Başkent için büyük sıkıntı. Bugün baktığımızda Türkiye’de birçok başarılı proje yükseliyor ve bunların birçoğu İstanbul’da. Bu konunun da dert edinmesi gerekiyor. Ankara savunma sanayi alanında bugün dünyanın en önemli merkezlerinden. Dünyanın en büyük 100 şirketi içinde savunma sanayiden 4 Türk şirketi var. Bunun 4’ü de Ankara merkezli. TUSAŞ, ASELSAN, ROKETSAN, STM. Bu şirketlerin Ankara ekonomisine ve şehir ekonomisine çok büyük katkıları var. FNSS, Roketsan Havelsan gibi birçok savunma sanayisinde söz sahibi olan şirkette Ankara’da.”

Hedef ABD ve Çin’e uçmak

Direkt uçuş noktasını gittikleri her yerde dile getirdiklerini ve konuyu en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktardıklarını belirten Baran sözlerine şunları ekledi:

“Ankara’dan yurt dışına günde 8- 10 sefer var. İstanbul’dan ise 450 -500 sefer var. Bu kadar mı olmalı arada fark? diyerek Cumhurbaşkanımıza dert yandık. Önce inanmak istemedi. Telefon etti. Daha acı bir tablo çıktı ortaya. İlker Bey yurt dışına 3 günde 17 sefer olduğunu söyledi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 4 hat açıldı. Frankfurt, Viyana, Berlin ve Paris. Pegasus da haftada 2 Paris’e gitmeye başladı doluluktan. Bu hatlar şu an iyi bir doluluk oranıyla devam ediyor. İlker Bey’den 3 tane açılacak hattın da müjdesini aldık. 7 Ocak’ta Roma, 60 yıldan beri ilk kez açılıyor bu arada. 8 Ocak Bakü, 9 Ocak Londra. 22 ülke oldu şu an. Hedefimiz ABD ve Çin.”

Sürecin yakından takipçisi olacaklarını ve TÜGİAD Ankara olarak her türlü desteği vereceklerini kaydeden TÜGİAD Ankara Başkanı Zafer Yıldırım “Direkt uçuş noktasında buradan üyelerimize çağrıda bulunmak istiyoruz. Yurt dışı seyahatlerinizde Ankara uçuşlarını kullanın” dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule