MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ALPHAN MANAS'TAN DESTEK
Havacılık Haberleri
3 Temmuz 2024 Çarşamba 10:40

ALPHAN MANAS'TAN DESTEK

İş insanı Alphan Manas, Hava Trafik Kontrolörlerinin inisiyatif almadan çalışma uygulamalarının haklılığına dikkat çekerek, kontrolörlerinin sesine kulak verilmesini istedi

İş insanı Alphan Manas, Hava Trafik Kontrolörlerinin inisiyatif almadan çalışma (İAÇ) uygulamalarının haklılığına dikkat çekerek, kontrolörlerinin sesine kulak verilmesini istedi. 

Alhan Manas sosyal medya platformunda yayınladığı mesajında Hava Trafik Kontrolörlerinin başkaca seslerini duyurma imkanı kalmadığını belirtti:

Antalya Havalimanına yapılan uçuşlarda yaşanan rötarların bir nedeni var. Ama o neden bizlerden saklanıyor. Çünkü Hava Trafik Kontrolörleri İAÇ (İnsiyatif Almadan Çalışma) moduna girdiler. Seslerini başkaca duyuramıyorlar.

Peki görevlerini yapıyorlar mı?

"Evet yapıyorlar ama insiyatif almıyorlar. Yani görev ihmali veya işi yavaşlatma söz konusu değil. Haklarında işlem yapılamaz. Ama uçakların havada bekleme süreleri dün itibariyle (1 Temmuz) 40 dakikaya çıkmış durumda. Ortalama olarak Airbus A320'yi baz alırsak 40 dakika havada beklemede (holding) harcanan yakıt $3,500 civarında. Yani uçaklar günde $3 milyonluk (100 milyon TL) fazladan yakıt harcıyorlar. DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin aynı zamanda THY yönetim kurulunda. Bu da çok garip bir durum aslında. THY ve Antalya hub'lu Corendon Airlines'ın bu durumda şarlaması gerekiyor. Corendon şarlıyor ama THY sus-pus. Nedeni açık. Yönetim Kurulu üyesine mi şarlıyacak. Komik ötesi." 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule