MENÜ
İstanbul 19/25
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ALİOĞLU ŞURAYI DEĞERLENDİRDİ
Havacılık Haberleri
17 Eylül 2009 Perşembe 16:24

ALİOĞLU ŞURAYI DEĞERLENDİRDİ

TÖSHİD Genel Sekreteri Musa Alioğlu, 27 Eylül- 1 Ekim tarihlerinde İstanbul’da yapılacak Ulaştırma Şurası’nda ele alınacak konuları yazdı.

İşte Alioğlu’nun Dünya Gazetesi Perşembe Rotası ekinde yayımlanan yazısı.

 

ULAŞTIRMA ŞURASI

ÇÖZÜM ÜRETECEK...

 

Bundan iki ay kadar önce, basında konuyu ilk kez dile getiren ve yorumlayan bir yazar olarak artık  zamanı gelen bir önemli buluşmadan size söz etmek istiyorum. Evet, sözünü edeceğim dev buluşma Ulaştırma Şurası. Şura yakın bir zamanda Türkiye'nin gündemine gelmek üzere. 27 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında İstanbul Sütlüce'deki Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapılacak olan şura için aylardan beri hummalı bir faaliyet yürütüldü. Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın titiz ve kılı kırk yaran anlayışı ile haftalar boyu gece gündüz demeden hazırlıklar yapıldı. Sorumlular tesbit edildi, sektörlerden kimler konuşacak belirlendi ve ortaya taslak çıktı.

 

Karayolu, havayolu, demiryolu, denizyolu, şehir içi ulaşımı gibi başlıklar halinde yapılacak şurada paneller ve çalıştaylar dizisine şahit olacağız. Bir de en önemlisi engellilerin ulaşım hakları konusunda özel bir panelin yapılacağını bilmek bizi mutlu ediyor. Şura ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı'nın dile getirdiği sunuşta konu özlü bir şekilde dile getiriliyor."Bilgi teknolojilerinde yaşanan baş döndürücü gelişmeler paralelinde, hayatın hemen her alanında olduğu gibi ulaşım ve iletişim alanlarında da insanımızın ve ülkemizin beklenti ve talepleri her geçen gün değişmektedir. Ulaşım ve iletişim sektörleri sanayiden tarıma, turizmden sağlığa çok geniş yelpazedeki sektörlerin gelişimine ve büyümesine katkı sağlamakta olup, bu niteliğiyle ülke kalkınmasının lokomotifi konumundadır."

10’ncu Ulaştırma Şurası’nda, ulaşım ve iletişim sektörlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarından, üniversitelerden, özel sektör temsilcilerinden ve sivil toplum örgütlerinden yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla mevcut durum tespiti yapılacak, yaşanan sorunlar incelenecek ve ortak aklı kullanarak sorunlara kalıcı çözümler bulunması amaçlanmaktadır.

Komşu ülkelerin Ulaştırma Bakanlarının ve sektör temsilcilerinin de katılacağı şuraya neden ihtiyaç duyulduğunu ise bakanlık sözcüleri şöyle dile getiriyorlar "Ulaşım ve iletişim sektörlerinde Ülkemizin Avrupa Birliği ve uluslararası sistemlere ve platformlara entegrasyonun sağlanması, rekabet gücünün artırılması, iletişim sektöründeki, teknolojik gelişmeler, rekabet, kalite, fiyat gibi konular başta olmak üzere sektörlerin sorunlarının konunun uzmanları tarafından tartışılıp, her iki sektörde de geleceğe yönelik projeksiyonların daha sağlıklı yapılmasına imkan sağlanması amacıyla Bakanlığımızın koordinatörlüğünde 10’ncu Ulaştırma Şurası’nın yapılmasına karar verilmiştir. "

İşin başında Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın olması meselenin ciddiyetini ortaya koymaktadır. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Anamuhalefet lideri Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'ın şuraya katılacak olmaları şuranın ciddiyetini ortaya koymaktadır.

Böyle bir şurayı düşünerek hayata geçirmeye karar veren ve yukarıda da ifadesini bulan çözüm yollarını araştırma çabasına girişilmesi gerçekten her türlü takdirin üstündedir. Böyle bir şuranın fikir babası olan sayın bakanımıza, sayın müşteşara, sayın müşteşar yardımcılarına, genel müdürlere ve bu işin çilesini çeken, emek veren ve omuzlayan tüm herkese teşekkür ediyorum. Başta sivil havacılık sektörümüz olmak üzere diğer tüm sektörlere de hayırlı olmasını diliyorum. Şuranın başarılı geçmesi en büyük beklentimiz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Saner
 18 Eylül 2009 Cuma 02:59
TÖSHİD'in "patronlar kulübü" olduğu doğrudur. Ancak, karşıtlığı "patronlar" ile yolcular arasında kurmak da; yapılacak Ulaştırma Şurası'ndan hiçbir sonuç çıkmayacağını söylemek de doğru değil. Sektördeki karşıtlığı önce sınıfsal karşıtlık olarak almalıyız; bir yanda, TÖSHİD'de temsil edilsin edilmesin, özel ve devlet hava işletmeleri; bir yanda, devlet ve özel hava işletmelerinde çalıştırılan, pilotundan kontrolüne, hostesinden teknik personel ve yer hizmetlerine kadar işçiler. "Yolcular" kategorisi, kuşkusuz bu mücadele içinde dikkate alınması gereken; ancak, kendi içinde "patron"undan orta sınıflara, işçilere kadar tüm sınıf ve kesimlerini içeren bir kategori. Ulaşım Şurası için de, daha farklı bir sınıfsal tutum geliştirilmesi gerekiyor. Şura'nın, sermayenin ulaşım sektöründeki ihtiyaç, talepleri doğrultusunda olacağını herkes biliyor! Sorun, onların bu ve benzeri şuralarda geliştirdikleri strateji ve politikaların (ve bunlara bağlı plan, proje ve araştırmaların) karşıtını, alternatifini koyabilmekte; biçimsel bir "Hayır!"cılığın ötesine geçebilmekte!
 salamat
 17 Eylül 2009 Perşembe 17:11
TÖSHİD patronlar klübüdür. Onların önerileri asla yolcuların lehine olmaz, sadece cüzdanlarını şişirmeye bakarlar. Arada iki bürokratı pohpohlar. o ZAVALLILAR DA ŞİŞİP kabarıp ben ne oldum delisi olurlar. Bu şuralar dağ fare doğurdudan öteye gitmez.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule