MENÜ
İstanbul 20/29
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AKFEN HOLDİNG’TEN 656 MİLYON TL KAR
Havacılık Haberleri
16 Kasım 2012 Cuma 12:11

AKFEN HOLDİNG’TEN 656 MİLYON TL KAR

Havalimanları yönetimi ve operasyonları, inşaat, deniz limanı işletmeciliği, deniz ulaşımı, su dağıtım ve atık su hizmetleri, enerji ve gayrimenkul gibi endüstri kollarında faaliyet gösteren Akfen Holding, ilk 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

Akfen Holding’in 9 aylık finansal sonuçları açıklandı. 1 Ocak 2012- 30 Eylül 2012 dönemini kapsayan finansal sonuçlara göre Akfen Holding’in konsolide net dönem kârı 656,367 milyon TL olarak gerçekleşirken, şirketin öz sermayesi 2011 yıl sonuna göre yüzde 46 artarak 1,680 milyon TL oldu. Akfen Holding’in düzeltilmiş Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK)  geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında artarak 248,716 milyon TL oldu. Holding’in konsolide geliri ise 862,699 milyon TL olarak gerçekleşti.

 

YENİ PROJELER İÇİN HAZIRIZ

Akfen Holding’in ilk dokuz aylık operasyonel gelişmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akfen Holding CEO’su Süha Güçsav, bu dönemde gerçekleşen TAV Havalimanları ve TAV Yatırım’da sahip olunan hisselerin önemli bir kısmının satışı ile şirkete büyük bir nakit girişi sağlandığını ve bunun da yeni yatırım alanlarına girmek konusunda Akfen Holding’in kaynaklarını önemli ölçüde genişlettiğini ifade etti. Söz konusu satış işlemiyle birlikte Akfen Holding’in sermaye yapısının çok daha kuvvetli bir seviyeye ulaştığını vurgulayan Güçsav, satış işleminin de önemli katkısıyla net kardaki rekor seviyedeki artışa da dikkat çekti. Güçsav, 2012 yılının ilk dokuz ayında bağlı ortaklıkları ve müşterek yönetime tabi şirketleri aracılığıyla 272,7 milyon TL’lik yatırım yapıldığını belirtti.

 

Akfen Holding’in bazı İştirakleri ve Bağlı Ortaklıklarının ilk dokuz aylık operasyonel gelişmeleri

 

TAV Havalimanları

2012 yılının ilk dokuz ayında TAV Havalimanları Holding’in işlettiği havalimanlarını kullanan yolcu sayısı bir önceki yılın aynı dönemine oranla %35 artış göstererek, 53,5 milyon seviyesinde gerçekleşti.

 

TAV Yatırım

2011 yılı sonu itibariyle Tav İnşaat’ın tamamladığı iş miktarı 2.7 milyar ABD Doları tutarında olup, 30 Eylül 2012 tarihi itibarıyla TAV İnşaat’ın kontrata bağlanmış kalan iş tutarı Abu Dabi Havaalanı, Medine Havaalanı ve İzmir Havaalanı ile birlikte yaklaşık 2.8 milyar ABD Doları’dır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule