Türkiye’nin en genç hava yolu şirketi AJet, filosunu yeni nesil, çevreci ve yüksek verimlilik sunan uçaklarla güçlendirmeye devam ediyor. Fabrika çıkışlı Boeing 737-8 MAX tipi üç uçak, ABD’den İstanbul’a getirilerek AJet filosuna katıldı.
Güçlenen filoya yeni uçaklar
AJet filosuna katılacak TC-OHT, TC-OHI ve TC-OHJ tescilli fabrika çıkışlı üç uçak, ocak ayı içerisinde Boeing’in ABD’nin Seattle kentindeki üretim merkezinden İstanbul’a getirildi. Teslim süreçleri tamamlanan Boeing 737-8 MAX tipi uçaklar, kabin donanımı ile yerli üretim “Miligram” koltuklarının montajının tamamlanmasının ardından tarifeli seferlere alınacak.

AJet filosunda, TC-OHT, TC-OHI ve TC-OHJ ile birlikte 13 fabrika çıkışlı Boeing 737-8 MAX uçağı olacak. AJet, 2026 yılı boyunca Boeing ve Airbus uçakları filosuna katmayı sürdürecek. Yıl sonunda AJet filosunun yüzde 76’sı yeni nesil uçaklardan oluşacak.
