MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AIRSHOW PROVASINDA FECİ KAZA
Havacılık Haberleri
17 Eylül 2023 Pazar 00:29

AIRSHOW PROVASINDA FECİ KAZA

İtalyan Hava Kuvvetleri Akrobasi Takımına ait bir uçak gösteri uçuşu provası sırasında düşerek infilak etti. Pilot fırlatma koltuğu ile kurtuldu ancak uçağın fırlayan parçalarının çarptığı arabada bulunan 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

İtalya'nın Torino kentinde İtalya Hava Kuvvetleri Akrobasi Takımına ait Aermacchi MB-339 tipi uçak gösteri uçuşu provası sırasında aniden irtifa kaybederek düştü. Çarpmanın ardından infilak eden uçağın pilotu Binbaşı Oscar Del Do, fırlatma koltuğu ile atlayarak sağ kurtuldu. Ancak uçaktan fırlayan parçaların çarptığı otomobilde bulunan 5 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. Araçta 4 kişilik bir ailenin olduğu ve diğer 3 kişinin yanık tedavisi gördüğü kaydedildi.

Kalkışın ardından kısa süre sonra meydana gelen kaza esnasında kaydedilen görüntülerde, paraşütle uçaktan atladığı görülen pilotun ise yanık tedavisi gördüğü bildirildi. Akrobasi takımının Torino Caselle Havaalanı’ndan kalkış yapmasının hemen ardından gerçekleşen kazanın nedeni hakkında bir açıklama yapılmadı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule