MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AIRBUS eVTOL UÇAĞINI TANITTI
Havacılık Haberleri
8 Mart 2024 Cuma 10:29

AIRBUS eVTOL UÇAĞINI TANITTI

Airbus, CityAirbus NextGen eVTOL uçak prototipini tanıttı

Airbus, elektrikli, dikey kalkış ve iniş (eVTOL) yapabilen uçağı CityAirbus NextGen'in prototipini, çarpıcı fotoğraflardan oluşan bir koleksiyonla tanıttı. 

CityAirbus NextGen eVTOL uçağının, Airbus'ın havacılık ve güvenlik alanındaki deneyimiyle, Gelişmiş Hava Hareketliliği (AAM) dünyasında ezber bozacak bir model olması planlanıyor. 

Airbus, dün düzenlenen özel bir törenle, eVTOL uçaklarına yönelik sistemlerin test edileceği Almanya'nın Donauwörth kentindeki yeni CityAirbus test merkezinin açılışını da duyurdu.  

Yaklaşık 12 metre kanat açıklığına sahip iki tonluk CityAirbus sınıfı, 80 km menzille uçacak ve saatte 120 kilometre (75 mil) seyir hızına ulaşacak şekilde geliştiriliyor. 

Airbus, eVTOL CityAirbus NextGen'in tasarımının, büyük şehirlerdeki çeşitli görevlere yönelik operasyonlar için mükemmel uyum gösterdiğini vurguluyor.  

Airbus Kentsel Hava Hareketliliği Başkanı Balkız Sarıhan, "CityAirbus NextGen'i ilk kez piyasaya sürmek, gelişmiş hava hareketliliğine ve gelecekteki ürün ve pazarımıza doğru attığımız önemli ve çok gerçek bir adımdır" dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule