MENÜ
İstanbul 15/23
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AİRBUS ZORA GİRECEK
Havacılık Haberleri
14 Mayıs 2008 Çarşamba 10:21

AİRBUS ZORA GİRECEK

Airbus, A-380'nin teslimatlarında yaşanan gecikmelerden ötürü milyonlarca dolar tazminatla karşı karşıya.

A-380'in, üretim aşamasında karşılaştığı teknik ve finansal problemler nedeniyle zor günler geçiren Airbus, şimdi de teslimatta yaşanan gecikmelerden ötürü milyonlarca dolar tazminatla karşı karşıya.

Şirket, üretimde yaşanan aksaklıklardan ötürü bu yıl müşterilerine 13 yerine 12, önümüzdeki yıl ise 25 yerine 21 A380 teslim edebilecek.

A380'de tam kapasiteli üretime henüz geçemediğini belirten Airbus CEO'su Tom Enders, seri üretime geçmelerinin 3 ay gecikeceğini açıkladı. Bunun ne ilk, ne de son gecikme olacağını vurgulayan Enders " 2010'da ayda 4 adet A380 üretmeyi edefliyoruz. Hedefimize ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Bugüne kadar toplam 192 adet A380 siparişi alan şirket, teslimatta yaşanan gecikmeden ötürü yüklü bir tazminatla karşı karşıya kalacak. Bundan dolayı büyük zarar göreceği ifade edilen Airbus'ın bu hafta içinde açılanacak ilk çeyrek rakamlarında zarar yazması bekleniyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule