MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AIRBUS VE ACI WORLD İŞBİRLİĞİ
Havacılık Haberleri
22 Temmuz 2024 Pazartesi 13:20

AIRBUS VE ACI WORLD İŞBİRLİĞİ

Airbus ve ACI World havacılığın karbondan arındırılması için küresel işbirliğini güçlendiriyor

Airbus ve Airports Council International (ACI) World, havacılığın çevresel etkisini azaltma yönündeki girişimleri desteklemek için bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Dünyanın önde gelen uçak üreticisi Airbus'ın ve en önemli uluslararası havalimanları birliğinin (ACI) güçlerini birleşirmesiyle hem havacılığın karbondan arındırılmasında hem de uçak gürültüsü etkisinin azaltılmasında önemli ilerlemeler kaydedilmesi hedefleniyor.

Bu ittifak, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları (SAF), hidrojen teknolojileri, gelişmiş hava hareketliliği, operasyon verimliliği ve uçak gürültüsü yönetimi uygulamaları gibi temel alanları ele alacak. Düşük karbonlu operasyonlar hakkında bilgi ve bakış açılarının değişimi teşvik edilecek, ortaklaşa rehberlik materyalleri geliştirilecek.

Airbus Sürdürülebilirlik Sorumlusu Julie Kitcher, "Bu ortaklık, havacılığın çevresel etkisini azaltmaya yönelik ortak çabalarımızda önemli bir adım teşkil ediyor. Teknolojik uzmanlığımızı ACI World'ün geniş ağı ve operasyonel yetenekleriyle birleştirerek, sürdürülebilir havacılığı destekleyen ve endüstri çapında inovasyonu yönlendiren politikaları ve standartları etkilemeyi amaçlıyoruz. Birlikte, karbon azaltma hedeflerimize ulaşmak ve küresel havacılık sektörünün sürdürülebilirliğini artırmak için tutarlı ve uyumlu bir yaklaşım yaratabiliriz” dedi.

ACI World Genel Müdürü ve CEO'su Luis Felipe de Oliveira ise şunları söyledi: “Airbus ve ACI World'ün çığır açan işbirliği anlaşması, net sıfır karbon havacılık sektörüne doğru yolculuğumuzda önemli bir adımı temsil ediyor. Bu stratejik ittifak, dünya çapındaki havalimanlarının sürdürülebilir havacılığa olan sarsılmaz bağlılığını vurgulayarak, yalnızca çevresel etkimizi azaltmakla kalmayıp aynı zamanda hava yolculuğunun sosyo-ekonomik faydalarını da en üst düzeye çıkarmamızı sağlıyor. Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları, hidrojen teknolojileri, gelişmiş hava hareketliliği, operasyonel verimlilik ve uçak gürültü yönetimi gibi temel alanlara odaklanarak havacılıkta sürdürülebilirlik için yeni ölçütler belirliyor ve daha yeşil bir geleceğe giden yolu açıyoruz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule