MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AIRBUS-TOSHIBA İŞ BİRLİĞİ
Havacılık Haberleri
16 Ekim 2024 Çarşamba 09:07

AIRBUS-TOSHIBA İŞ BİRLİĞİ

Airbus ve Toshiba, süper iletkenlik kullanan bir motor geliştirilmesi için yapılacak fizibilite çalışmalarında iş birliği yapıyor

Airbus'ın yan kuruluşu olan Airbus UpNext ve Toshiba Group'un enerji kolu Toshiba Energy Systems & Solutions Corporation, gelecekte hidrojenle çalışan uçaklar için süper iletken teknolojiler konusunda iş birliği yapacak.

Havacılık endüstrisini karbonsuzlaştırma arayışında, hidrojenle çalışan uçaklar 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmak için umut verici çözümlerden biri olarak kabul ediliyor. Bu uçaklarda kullanılacak süper iletken teknolojileri, yakıt olarak -253°C sıvı hidrojeni kullanmanın yanı sıra elektrikli tahrik sistemlerini verimli bir şekilde soğutmak için önemli bir avantaj sağlıyor.

Airbus Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Grzegorz Ombach gelişmelerle ilgili olarak şöyle konuştu: “Toshiba ile ortaklık kurmak, günümüzün kısmi süper iletken ve geleneksel elektrik motorlarının sınırlarının ötesine geçmek için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bu iş birliği sayesinde, özellikle Airbus'ın gelecekte hidrojenle çalışan uçakları için yeni tasarım olanaklarında çığır açıcı bir teknoloji sunmayı hedefliyoruz. Bu ortaklık, havacılık endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılamak için süper iletken motor teknolojisini ilerletmede doğal ve önemli bir adımı temsil ediyor.”

Toshiba'nın Güç Sistemlerinden sorumlu Kurumsal Yöneticisi ve Toshiba Enerji Sistemleri ve Çözümleri Direktörü Tsutomu Takeuchi ise “Toshiba'nın yüksek akım akışı için süper iletken teknolojisi, hassas akım kontrolü için motor tahrik teknolojisi ve istikrarlı, yüksek hızlı çalışma için gelişmiş makine teknolojisi konusundaki uzmanlığı, bu ortaklık için güçlü bir temel oluşturuyor. İki şirket olarak süper iletken teknolojilerin, uçakların geleceğini şekillendirme ve havacılık endüstrisinin karbonsuzlaştırılmasını sağlamak konusunda muazzam potansiyelin farkındayız” diye konuştu.

Airbus ve Toshiba, iki megavatlık süper iletken bir motoru birlikte geliştirmeyi hedefliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule