MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AIRBUS'TAN 'OpenCargoLab'
Havacılık Haberleri
13 Mart 2024 Çarşamba 14:50

AIRBUS'TAN 'OpenCargoLab'

Airbus, önde gelen hava taşımacılığı endüstrisi ortaklarıyla birlikte bir OpenCargoLab kuruyor

Airbus, havayolu, lojistik ve taşıma sektörlerinin önde gelen ortaklarıyla işbirliğine dayalı bir girişim olan ve tüm hava taşımacılığı ekosistemine odaklanan OpenCargoLab'ı başlattı.

İşbirliğine CHAMP Cargosystems, Fraport, KLM Cargo, Kuehne+Nagel ve Swissport'tan uzmanlardan oluşan bir ekip katılıyor. Ortaklar birlikte dijital, kaynak tasarrufu sağlayan konseptleri desteklemek, daha esnek ve verimli hava taşımacılığı süreçlerine katkıda bulunmak için çalışacak.

12-14 Mart tarihleri arasında Hong Kong'da düzenlenen IATA Dünya Kargo Sempozyumu'nda açıklanan OpenCargoLab, Airbus'ın küresel kargo pazarının 2042 yılına kadar yüzde 50 oranında büyüyeceğini öngören tahminini destekliyor. Özellikle Asya-Pasifik bölgesindeki hızlı ekonomik büyüme, bu pazarın dijital teknolojiyle donatılmış merkezlere sahip modern hava taşımacılığı sektörü için son derece umut veriyor.

Airbus, önümüzdeki 20 yıl içinde Asya-Pasifik'te yaklaşık 400 geniş gövdeli kargo uçağına talep olacağını öngörüyor. 

Airbus, OpenCargoLab girişiminin bir parçası olarak, veri bağlantısını ve özel olarak tehlikeli maddelerin taşınmasını optimize etmek için "artırılmış gerçeklik" ve "robotik" gibi dijital çözümleri de değerlendirecek.

Airbus OpenCargoLab Başkanı Marvin Ehrmann, "OpenCargoLab ile dinamik olarak büyüyen kargo pazarı için bütünsel bir düşünce kuruluşundan ve dolayısıyla bugünün ve yarının hava taşımacılığı pazarını birbirine bağlayan yenilikler geliştirmek için dinamik bir ortamdan yararlanıyoruz. Deneyimli ortakların hava taşımacılığı sektörünü daha verimli, sürdürülebilir ve bağlantılı hale getirebilecekleri bir platform kurmuş olmaktan heyecan duyuyoruz” diye konuştu.

OpenCargoLab'da geliştirilen bulguları test etmek amacıyla, yenilikçi bir test alanı şu anda Airbus'un Almanya'nın Bremen kentinde kargo yeterlilik tesisinde kuruldu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule