MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AIRBUS'TAN ABD'YE İLK 'H160'
Havacılık Haberleri
4 Temmuz 2024 Perşembe 19:20

AIRBUS'TAN ABD'YE İLK 'H160'

Airbus, ABD'de ilk H160 helikopterini teslim etti

Airbus Helicopters, şirketin büyümesinde önemli bir dönüm noktasını daha geride bıraktı. İlk H160 helikopterini ABD'de teslim etti.  

Yeni H160 helikopteri, operasyonlara başlamadan önce zorlu açık deniz ortamındaki yeteneklerini göstermek üzere tasarlanan bir rota test programında kullanılacak. 

Meksika Körfezi'nde açık deniz taşımacılığı yapan PHI Aviation şirketi, sipariş ettiği dört adet H160 helikopterinden ilkini teslim aldı.

Airbus Helicopters CEO'su Bruno Even, "Son teknoloji ürünü H160 helikopter, sektörde yeni bir standart belirledi. ABD'li müşterilerin, helikopterimizin üstün performansından faydalanacak olmasından mutluluk duyuyoruz. H160'ın daha düşük yakıt tüketimi, yüzde 50'ye kadar karışımlı SAF kullanma yeteneği, konforlu kabini ve mükemmel kokpit görünürlüğü ile açık deniz operasyonları için ideal tercih... ABD'de de başarılı olacağından eminiz" diye konuştu. 

PHI Group CEO'su Scott McCarty, "Ekiplerimiz ve ortaklarımız için heyecan verici bir dönüm noktası. H160, PHI için yeni bir dönemi temsil ediyor ve Meksika Körfezi'ndeki operasyonlarımız için güvenlik, kalite ve verimliliğe olan bağlılığımızı artırıyor. Rota kanıtlama çalışmalarına başladığımız bu yeni nesil helikopteri filomuza resmen kabul etmekten gurur duyuyoruz" dedi.

Airbus H160, Brezilya, Japonya, Suudi Arabistan, Fransa ve birçok Avrupa ülkesinde hizmete girdi.   

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule