MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AIR NOSTRUM SİPARİŞİ BÜYÜTTÜ
Havacılık Haberleri
5 Eylül 2023 Salı 09:17

AIR NOSTRUM SİPARİŞİ BÜYÜTTÜ

İspanyol bölgesel havayolu şirketi Air Nostrum, “Airlander 10” zeplin siparişini büyüttü. 10 adet sipariş veren şirket, sayıyı 20'ye çıkardı

Hibrit Hava Araçları “Airlander 10” zeplininin lansman müşterisi olan İspanyol bölgesel havayolu Air Nostrum, 2022'de verilen 10 adetlik siparişini ikiye katlayarak 20 uçağa çıkardı.  

Halen geliştirme aşamasında olan ve 2027 yılına kadar hizmete girmesi beklenen Airlander 10, düşük emisyon ayak iziyle 100'e kadar yolcu veya eşdeğer miktarda kargo taşıyacak şekilde tasarlandı. 

Havayolu şirketi Air Nostrum, ayrıca bir sonraki zeplin modeli olan Airlander 50'yi geliştirmek amacıyla "Hibrit Hava Araçları Geliştirme Programı"na ortak olarak katılıyor. Airlander 50, 50 tonluk taşıma kapasitesiyle, şu anda dünyanın en büyük uçağı olan önceki modelinden de daha büyük olacak. 

Air Nostrum Başkan Yardımcısı Miguel Ángel Falcón, “Çok düşük yakıt tüketimi, ekolojik ve ekonomik faydaları, karada ve suda kalkış ve iniş yapabilmesiyle operasyonel çok yönlülüğü, bizi Airlander'ı uçurma konusunda motive ediyor" dedi.

Kaynak: Aerotime.aero

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule