MENÜ
İstanbul 21/29
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AHL AMATÖR HAVACILARA AÇILSIN
Türkiye'den
26 Mart 2019 Salı 09:21

AHL AMATÖR HAVACILARA AÇILSIN

Atatürk Havalimanı’nın amatör havacılığın kullanımına açılması amacıyla çalışmalar yürütülüyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından Amatör Havacılık Çalışma Gurubu’nun işbirliği ile Ankara’da düzenlenen toplantıda, amatör havacılığın güncel sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

Toplantı  21 Mart’ta DHMİ, Türk Hava Kurumu, Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Havacılık Kulüplerinin temsilcilerinin yanı sıra ferdi uçuş gerçekleştiren pilotların katılımıyla gerçekleşti.

Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Genel Havacılığın geliştirilmesi için amatör havacılığın sorunlarının çözülmesinin önemli olduğu, ülkemizde amatör havacılık yapılabilecek meydanların artırılması gerektiği dile getirildi.

DHMİ temsilcileri tarafından taşınmanın ardından Atatürk Havalimanı’nın amatör havacılığın kullanımına açılması amacıyla çalışmaların yürütüldüğü ifade edildi.

Yer hizmet ücretleri, yakıt temini, maliyet, havaalanlarının kullanımı, hava araçları için motorlu taşıtlar vergisinin azaltılması, sigorta maliyetleri gibi sorunların ele alındığı toplantıda ayrıca hava araçları, planör bakım işlemleri, hava sahası ve amatör havacılık kulüplerinin temsiline yönelik birlik kurulması gibi konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule