MENÜ
İstanbul 21/26
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ADNAN MENDERES'TE OTOPARK SORUNU
Türkiye'den
29 Ağustos 2011 Pazartesi 12:38

ADNAN MENDERES'TE OTOPARK SORUNU

İzmir Havaalanı'na gelen kimi araçların otopark ücreti ödememek için polisle köşe kapmaca oynaması ya da izinsiz park etmesi yüzünden yaşanan keşmekeşlik vatandaşı çileden çıkardı

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki kangrene dönüşen otopark sorunu bir türlü çözüme kavuşturulmadı. Yeni Asır Gazetesi'nin, vatandaşların yoğun şikayet telefonları üzerine 11 ay önce sorunu gündeme getirmesinin ardından Devlet Hava Meydanları yöneticileri konunun takipçisi olacaklarını ve en kısa sürede çözüm üreteceklerini belirtti. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen, deyim yerindeyse bir arpa boyu bile yol alınamadı.

 

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Avrupa'nın ve Balkanların en gözde havalimanlarından biri haline getirilen Adnan Menderes Havaalanı, aylardır süren otopark sorunu yüzünden göze hoş gelmeyen ve İzmir'e de yakışmayan manzaralara sahne oldu. Havaalanına gelen araç sahipleri, otopark ücreti ödememek için trafik polisleriyle adeta köşe kapmaca oynarken, bazı araçların ise pervasızca park yasağı olan yol kenarlarına uzun kuyruklar halinde rastgele parkedilmesi ise duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu.

 

Önümüzdeki 9 günlük bayram tatilinde ise İzmir Adnan Menderes Havaalanı'ndaki trafik sıkışıklığının daha da artması bekleniyor.

 

POLİSLE KOVALAMACA

Yaklaşık 11 ay önce vatandaşlardan gelen çok sayıda elektronik posta ve yoğun telefon şikayetleri üzerine Yeni Asır Gazetesi'nin İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki otopark sorununu gazete sayfalarına taşıması İzmir'de büyük yankı uyandırdı. Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti İzmir'in havalimanında yaşanan otopark sorunu ile ilgili Yeni Asır'da çıkan haberlerin ardından konuya eğilen Devlet Hava Meydanları, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri ortaklaşa çalışma yaparak sorunun giderileceği açıklamasını yapmıştı.

 

Ancak yaşananların üzerinden yaklaşık 11 ay geçmesine rağmen Adnan Menderes Havalimanı'nda hiçbir değişiklik olmadı. Trafik polislerinin hatalı park eden araçların anında fotoğraflarını çekip, ceza kesmesi nedeni ile iç ve dış hatlar önünde kısa süreli duraklama yapamayan sürücüler, polis ile adeta kovalamaca oynamaya başladı.

 

YASAĞA ALDIRAN YOK

Kimileri havalimanı içerisinde araçları ile tur atarken, kimileri de trafik polisi gelene kadar havaalanının herhangi bir köşesinde yasak olmasına rağmen park yapmaya devam etti. Havalimanında yolların sağ şeridinde yasağa aldırmadan otomobilleriyle parkederek kuyruk oluşturan araç sahiplerine bazı duyarlı vatandaşlar tepki gösterdi. Yapılan uygunsuz parklardan rahatsız olduklarını dile getiren vatandaşlar, "Eğer herkes rastgele park edecekse o zaman biz neden otopark ücreti ödüyoruz? Sorun çözülmeyecekse öyleyse herkes boş bulduğu yol kenarına aracını park etsin" diye konuştu.

 

Yeni Asır

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 7 Eylül 2011 Çarşamba 14:28
aynı sorun izmir, antalya ve tabii ki istanbul da da var... gelin görün her yer açık otopark.. vip yolu bile otopark olmuş daha ne olsun... ortada ne mülki idare amiri ve ne trafik amiri olmadığından ve bu zatlar sadece devlet büyükleri geldiği zaman ortaya çıkıp iş yapan, yaptıranlar oldukları için bu rezillikler devam ediyor.. aslında park edenlere değil de onlara göz yumanlara kızmak lazım ama demek ki görevli memurlarda en ufak devlet, millet sevgisi ve görev bilinci yok... bunun başka bir açıklaması yok... bir sözüm de viraja park eden arabaların sorumsuz sürücülerine.. yarın bir gün bir kazaya sebebiyet verirseniz vicdanınız rahat olacak mı???
 Burak
 6 Eylül 2011 Salı 11:25
Sadece İzmir'de yaşanan bir sorun değil maalesef. Genelleyecek olursak Devlet Yasama yetkisini kullanıyor ama Yürütmeye gelince kayıp! Ne trafikte, ne sokakta..Devletin yüzü kayıp. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da aynı sorun var. THY B kapısının gerisinden itibaren ve gerisinden başlayarak hatta kavşaklara bile park ediliyor. Trafik polisleri görse bile bazen ses çıkarmıyor. Ama devlet erkanından biri gelecek olursa her noktada bir trafik ekibi bekliyor bir arabaya bile müsade edilmiyor yani normalde olması gereken hale kavuşuyor yollar. Ertesi günü yine aynı başıbozukluk devam tabi. 2 ay kadar önce Bakırköy Sahili'nde benzin Gelik'in karşısındaki benzin istasyonunun hemen önünde bir kola kamyonu kardırımın üstüne çıkarak park etmişti. 10 metre ötede de trafik polisi ekip arabasının içinde bekliyordu. Kamyonu gösterdiğimde bana "E n'apalım? Mal indirmesin mi?" dedi! Ne de olsa koca Coca cola! Vah ki kaldırımdan geçemeyip yola inmek zorunda kalan vatandaştan, engelliden, yaşlıdan!?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule