MENÜ
İstanbul 6/13
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ADANA’DA ÖZEL GÜVENLİK KRİZİ
Havacılık Haberleri
9 Aralık 2013 Pazartesi 11:02

ADANA’DA ÖZEL GÜVENLİK KRİZİ

Günde 12 bin yolcunun uçuş yaptığı Adana Havalimanı'nda yeterli sayıda güvenlik görevlisi olmadığı için sıkıntı yaşanıyor

Günde yaklaşık 12 bin yolculunun giriş çıkış yaptığı Adana Havalimanı'nda yeterli sayıda özel güvenlik elemanının bulunmaması yüzünden yolcuların büyük sıkıntı yaşadığı, hizmetlerde aksamalar olduğu bildirildi. Yolcuların sıkıntılarını gidermeye çalışmak için asli görevi sadece denetim ve pasaport kontrolü olan polis memurları da adeta özel güvenlik elemanı gibi çalışıyor.

DHMİ'DEN İSTENDİ AMA

Adana Valiliği, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'ne özel güvenlik elemanının yetersizliği konusunda birçok kez yazı yazdı ancak bugüne kadar DHMİ'den sorunun çözümüne yönelik hiçbir olumlu yanıt gelmedi. Havalimanı yetkilileri, 140 özel güvenlik elemanının görev yaptığını ancak yolculara kaliteli hizmet verebilmek için bu sayısının 300’ün üzerinde olması gerektiğini ifade ettiler.

Özel güvenlik elemanın sayısının yetersiz olması nedeniyle asıl görevi denetim ve pasaport kontrolü olan polislerin vatandaşların mağdur olmaması için yardıma koştuğunu belirten havalimanı yetkilileri, "Her sabah aynı manzarayı yaşamaktan bıktık. Sabah erken saatlerde yolcular uzun kuyruk oluşturuyor. Millet mağdur olmasın diye polislerimiz asıl işlerinin yanı sıra bu işlere de bakıyor" dedi.

Murat KARAMAN-Ziya RAMOĞLU /Sabah

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule