MENÜ
İstanbul 23/29
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD’NİN 3 BÜYÜĞÜ “AV”A KARŞI
Dünyadan
5 Ağustos 2015 Çarşamba 08:14

ABD’NİN 3 BÜYÜĞÜ “AV”A KARŞI

ABD’nin en büyük havayolu şirketleri Delta, United ve American Airlines, avcılık ganimetlerinin nakliyesini yapmayacaklarını açıkladı

ABD'nin 3 havayolu devi olan Delta, United ve American Airlines, Zimbabwe'nin tanınmış sembollerinden biri olarak bilinen ve bir dişçi tarafından avlanan aslan Cecil'in öldürülmesinin ardından avcılık ganimetlerinin nakliyesini yapmayacağını bildirdi.

Delta, bundan böyle avın 5 büyüğü olarak bilinen aslan, leopar, fil, bufalo ve gergedan gibi avlanmış hayvanların kalıntılarını, ganimetlerini kesinlikle taşımayacağını bildirdi. Delta, Afrika'ya en çok uçuşu olan Amerikan şirketi durumunda. En yakın rakibi American Airlines da twitter üzerinden benzer bir açıklama yaptı.

Ancak American Airlines şirketinin Afrika'ya seferleri olmadığı ve kararın tamamen sembolik olduğu belirtiliyor. Bu üçlünün dışında pek çok yabancı havayolu şirketi de, daha önceden benzer yasakları gündeme getirmişti.

Bununla birlikte Zimbabwe hükümetinin, Cecil'i vurarak büyük tartışma yaratan Minnesotalı dişçi Walter Palmer ile nisan ayında bir başka aslanı öldüren Jan Casimir Seski adlı kişinin iadesini istedi. Palmer, katıldığı avın yasal olduğunu savunuyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule