MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
A321XLR ‘TİP’ SERTİFİKASINI ALDI
Havacılık Haberleri
19 Temmuz 2024 Cuma 15:45

A321XLR ‘TİP’ SERTİFİKASINI ALDI

Airbus A321XLR, EASA tip sertifikasını aldı

CFM LEAP-1A motorlarıyla çalışan Airbus A321XLR, Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı'ndan (EASA) Tip Sertifikasını alarak yeni uçağın 19 Temmuz 2024'te hizmete girmesinin önünü açtı.

Tip Sertifikası, EASA İcra Direktörü Florian Guillermet tarafından A321XLR Baş Mühendisi Isabelle Bloy'a teslim edildi. Pratt & Whitney motor versiyonunun sertifikasyonunun 2024 yılının sonlarına doğru yapılması planlanıyor.

A321XLR’ın pazara bir heyecan getireceğini ifade eden Airbus Ticari Uçaklar İşletmesi CEO'su Christian Scherer, “Uzun menzili ile A321XLR, müşterilerimize doğal büyüme fırsatları sunan bir dizi yeni doğrudan rotaya olanak tanıyor ve yolcular için A320/A321 ürün yelpazesinde ortak verimliliğin yanı sıra çok yönlü kabini ile benzersiz bir hizmet olanakları yelpazesi sunuyor. Sertifikayla önemli bir kilometre taşına ulaştık. Bir sonraki adım, uçağı dünya çapındaki müşterilerle ilk ticari görevlerine hazırlamaktır. XLR müşterileriyle, uçağın filolarına entegrasyonunu desteklemek için çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

A321XLR, bir havayolunun filosunda geniş gövdeli uçaklarla yan yana yer alıyor. Talep değişken olduğunda kapasite ekleme, yeni rotalar açma ve hatta mevcut rotaları işletmeye devam etme esnekliği sunuyor. Üstelik önceki nesil rakip uçaklara göre koltuk başına yüzde 30 daha az yakıt tüketiyor ve modern geniş gövdeli uçakların yaklaşık yarısı kadar yolculuk maliyeti sağlıyor.

İlk A321XLR, ilk uçuşunu Haziran 2022'de tamamladı. Bunu, üç test uçağını kapsayan kapsamlı bir test programı izledi. Şu ana kadar 500'den fazla Airbus A321XLR siparişi verildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule