MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
737 MAX’DE BİR BAŞKA SORUN
Havacılık Haberleri
13 Mayıs 2021 Perşembe 09:33

737 MAX’DE BİR BAŞKA SORUN

Boeing 737 MAX serisi uçaklarda bir elektrik-topraklama sorunu daha ortaya çıktı

Boeing 737 MAX serisi uçaklarda bir elektrik-topraklama sorunu daha ortaya çıktı. Yaklaşık 100 adet 737 MAX uçağını etkileyen sorunun düzeltilmesi için FAA’den onay alan Boeing, yapılan incelemelerin ardından havayolu şirketlerine düzeltmelerle ilgili iki bülten gönderdi. Bu süreçte çok sayıda yeni uçak teslimatı yapılamadı. Boeing teslimatlara devam etmek için çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu.

ABD’nin önde gelen 737 MAX kullanıcıları Southwest Airlines, American Airlines ve United Airlines, Boeing'den yapılan bildirimin ardından 60'tan fazla uçağı hizmetten kaldırdı.

FAA Yöneticisi Steve Dickson MAX filosunun yaklaşık dörtte birini etkileyen elektrik sorununun "oldukça basit bir düzeltmeye" ihtiyaç duyacağını söyledi.

FAA'dan yapılan açıklamada, sorundan etkilenen diğer havayolu şirketleri arasında Cayman Airways, Copa Airlines, GOL Linhas Aereas, Iceland Air, Minsheng Leasing, Neos Air, Shanding Airlines, SilkAir, Spice Jet, Sunwing Airlines, TUI, Turkish Airlines, Valla Jets Limited, WestJet Airlines ve Xiamen Airlines'ın yer aldığı belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule