MENÜ
İstanbul 23/32
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
7 SAAT AYAKTA YOLCULUK
Havacılık Haberleri
24 Kasım 2011 Perşembe 08:22

7 SAAT AYAKTA YOLCULUK

ABD’de bir yolcu, uçakta yanında oturan aşırı kilolu bir kişi nedeniyle 7 saat ayakta seyahat etmek zorunda kaldı

Arthur Berkowitz adlı yolcu, havayolu şirketi yetkililerine gönderdiği e-postada, 29 Temmuz’da yaptığı seyahati sırasında yaşadığı eziyeti anlattı.

 

ABD Havayolları’na ait 901 sefer sayılı uçakla Alaska’nın Anchorage bölgesinden Philadelphia’ya giderken yanına yaklaşık 180 kilo ağırlığında bir yolcu oturduğunu belirten Berkowitz, kendi koltuğunun yarısını kaplayan diğer yolcu nedeniyle yerine rahat oturamadığı için bütün yolu ayakta gitmek zorunda kaldığını kaydetti.

 

Uçuş görevlilerinin uçağın dolu olması nedeniyle kendisini başka bir yere oturtamadığını söyleyen Berkowitz, kalkış ve inişte ayakta olduğu için emniyet kemerini takamadığını, bu nedenle tehlikeli bir yolculuk yaptığını da ifade etti.

 

Berkowitz ayrıca kilolu yolcunun iki koltuk satın alması konusunda önceden uyarılması gerektiğine dikkati çekti.

 

Havayolu şirketi yetkilileri ise "üzücü" olaydan ötürü Berkowitz’den özür diledi ve yaptıkları açıklamada, "Amacımız mümkün olduğunca en iyi seyahat olanağını sunmaktır. Anlattıklarınız amacımızda başarılı olmadığımız göstermiştir" dedi.

 

Şirket, tazminat olarak Berkowitz’e 200 dolar teklif etti, ancak talihsiz yolcu bilete 800 dolar ödediği için önerilen bu tazminatı yeterli bulmadı.

 

Milliyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule