MENÜ
İstanbul 8/13
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
3’ÜNCÜ HAVALİMANININ YERİ
Havacılık Haberleri
8 Mayıs 2012 Salı 07:54

3’ÜNCÜ HAVALİMANININ YERİ

Uzun süredir İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının merak edilen yeri konusunda resmi açıklama Ulaştırma Bakanı Binali Yıldınm'dan geldi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havalimanının yerini "Karadeniz'in Avrupa yakası" olarak açıkladı ve bu yıl içinde Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihaleye çıkacaklarını söyledi. Yıldırım, "2013'te İstanbul'a 150 milyon yolcunun gelmesi gündemde. Belki dördüncü havalimanı da ihtiyaç olacak.

Biz 3. havalimanı 60 milyon yolcu kapasiteli ve iki pist olarak düşünüyoruz. Tüm bağlantılarının tamamlanmasıyla yaklaşık 5 milyar dolara mal olacağını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

SELİM KUVEL-Zaman

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ahmet
 9 Haziran 2012 Cumartesi 11:55
Catalca_kestanelikde, kanal istanbul, 3. köprü yolu gecmesi büyük ihtimalmi?neye dayanarak söylüyorsunuz balci baba? 3. havalimani Tayakadin bölgesi deniyo veya Yassiören... Kestanelike havalimani yapmak icin yermi varki? kimler arsa topluyo ordan?
 Balcı Baba
 8 Mayıs 2012 Salı 22:41
Çatalca Kestanelik dolaylarına yapılacak. Son 2 yıldır birileri sürekli Çatalca Kestanelik köyünden arazi topluyor. O bölgede bütün tarım arazileri köylünün elinden çıkıp yatırımcıların eline geçti. Kestanelik köyünün en önemli özelleği; Kanal İstanbul ve 3. köprünün kesiştiği yer olmasıdır. Birde 3 havalimnaını burayı yaptınız zaman, İstanbul'un en değerli bölgesi olur. Yatırımlık arsa arayanlara benden söylemesi. Yer alacaklar için söylüyorum, bundan 5 yıl sonra bana Allah razı olsun demeyi unutmayın.
 
 8 Mayıs 2012 Salı 18:48
Yine küçük hesap peşindeyiz. Böyle bir havalimanı için en az 100 milyon yolcu kapasitesi ve dört pist planlamak gerekir.
 Süleyman Cirit
 8 Mayıs 2012 Salı 15:51
Hezarfen küçük gelir , Terkos gölü TAYAKADIN bölgesi büyük ihtimalle , çünkü 3 çevre yolu da ordan geçecek, Ülkemize hayırlı olsun.
 hezarfen
 8 Mayıs 2012 Salı 10:27
Hezarfen yıkılıyor diyebiliriz...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule