MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
3'ÜNCÜ HAVALİMANINDA YAĞMUR RİSKİ
Havacılık Haberleri
17 Aralık 2012 Pazartesi 10:17

3'ÜNCÜ HAVALİMANINDA YAĞMUR RİSKİ

İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanının en çok yağış alan bölgelerden birine yapılacağı, bunun bazı riskler taşıdığı, drenaj sisteminin çok iyi yapılması gerektiği belirtildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin desteğiyle geçen hafta düzenlenen "Havalimanı Gelişim ve Geliştirme Zirvesi 2012'"de drenaj sistemleri ile ilgili bilgi veren ACO Drenaj Sistemleri Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının en çok yağış alan bölgelerden birine yapılacağına dikkat çekerek, "Göktürk Arnavutköy'e metrekare başına düşen yağmur yaklaşık olarak 180 kg. Aynı değer Atatürk Havalimanı yakı- nındaki Florya'da 111 kg/m2. Hem insan hayatını korumak hem maddi kaybı önlemek açısından drenaj sistemi çok önemli. ABD'de altyapı yüzünden hava trafiği gecikme maliyeti dakikada 114 dolar" diye konuştu.

 

Türkiye ve Karadeniz genelindeki havalimanların gelişimine odaklanan bu zirvede, su yönetimi ve drenaj alanında faaliyet gösteren ACO'nun Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay, havalimanlarında maksimum güvenliğin önemine değindi. Su yönetimi doğru yapılmadığı takdirde, tehlikeli sonuçları beraberinde getireceğini ifade eden Özatay. "Zaman zaman su basan havalimanlarını görüyoruz. Uçakların iniş ve kalkışlarındaki en ufak bir risk insan canını tehlikeye sokar. İşin bir diğer boyutu da altyapı yüzünden hava trafiği gecikme maliyetleri" dedi.

Dünya

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule