MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
20 ŞİRKETE ‘YEŞİL’ UYARI
Havacılık Haberleri
3 Mayıs 2024 Cuma 08:57

20 ŞİRKETE ‘YEŞİL’ UYARI

Avrupa Komisyonu, 20 havayolu şirketinin “sürdürülebilirlik uygulamaları hakkında yanıltıcı bilgi verdiğini” açıkladı

Avrupa Birliği'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, 20 havayolu şirketinin “sürdürülebilirlik uygulamaları hakkında yanıltıcı bilgi verdiğini” açıkladı. Komisyon, bu havayolu şirketlerine mektup göndererek, uygulamalarını değiştirerek 30 gün içinde yanıt vermelerini istedi.

Avrupa Komisyonu ve AB'nin Tüketiciyi Koruma İşbirliği Ağı, havayollarının CO2 emisyonlarının iklim projeleriyle veya tüketicilerin de ekstra ödeme yapması gereken sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) kullanımıyla dengelenebileceği iddialarına odaklandı.

Tüketiciyi Koruma İşbirliği Ağı, iklim projelerini finanse etmek için ek bir ücret ödemenin veya SAF kullanmanın CO2 emisyonlarını azaltabileceği veya dengeleyebileceği yönündeki yanlış izlenim de dahil olmak üzere, 20 havayolu şirketi tarafından potansiyel olarak yanıltıcı en az altı uygulama tespit etti.

Havayolu şirketlerinin ayrıca sürdürülebilirlikle bağlantılı çeşitli terimleri kötüye kullandıkları iddia edildi. Bazı havayolu şirketlerinin ise "açık ve doğrulanabilir taahhüt, hedef ve bağımsız bir izleme sistemi" olmadan net sıfır emisyona doğru ilerlediklerini iddia ettikleri belirlendi.

Havayolu şirketlerinin bu iddialara verecekleri yanıtların ardından Avrupa Komisyonu, 20 şirket ile Tüketiciyi Koruma İşbirliği Ağı arasında teklifleri tartışmak üzere bir toplantı düzenleyecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule