MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
20 MİLYON DOLANDIRDI
Türkiye'den
5 Ağustos 2023 Cumartesi 17:47

20 MİLYON DOLANDIRDI

"Uçakların türbülansa düşmesini önleyen çip icat ettiği" yalanıyla pilot, doktor ve mühendislerin de arasında olduğu çok sayıda kişiyi 20 milyon lira dolandırdı

Uçakların türbülansa düşmesini önleyen çip icat ettiğini öne süren Çiğdem İ., yatırım yapana yüzde 30 kar payı vaadinde bulundu. Onlarca kişiden 20 milyon lira toplayarak vurgun yaptı.

Sabah'tan Yunus Emre Kavak'ın haberine göre, Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olduğunu iddia eden Çiğdem İ., geliştirdiği ve "CAFA CHIP" adını verdiği bir yazılımla, pilotları türbülanstan kurtaracak bir çip yaptığını öne sürdü. Bu yazılım sayesinde uçak, türbülansa girmeden önce pilota uyarı verilerek, uçağın güvenli yeni bir rotaya geçmesi sağlanacaktı.

Yazılı ve görsel medyada kendisinin ve bu buluşunun reklamını yaptıran Çiğdem İ., geçtiğimiz nisan ayında hakkında çıkan haberleri Instagram hesabından paylaştı. Çiğdem İ., projenin Türkiye ve dünyada çok sayıda şirkete pazarladığını ve 150 milyon dolar yatırım yapıldığını iddia etti.

Kendisine yatırım yapanlara yüzde 30 kazanç sağlayacağını vadeden Çiğdem İ., para transferlerini gösteren dekontları da sosyal medya hesaplarından sürekli paylaştı ve ağına düşürdüğü kişi sayısını artırdı.

İlk dönemde az sayıda insana kâr payı olarak ödemeler yapan Çiğdem İ., kısa süre sonra ortadan kayboldu.

Çiğdem İ., başta kendi akrabaları olmak üzere pilot, doktor ve mühendislerin de arasında olduğu çok sayıda kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdı.

Paralarını kaptıran mağdurlar, savcılığa başvurarak şikayetçi oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule