MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
1 DAKİKA SONRA FACİA OLDU
Havacılık Haberleri
18 Ağustos 2024 Pazar 13:37

1 DAKİKA SONRA FACİA OLDU

Brezilya’da düşen Voepass havayolu şirketine ait ATR-72-500 tipi uçağının FDR kayıtlarının ön incelemesinde, uçakta kaza öncesi ani dik irtifa kaybı meydana geldiği belirlendi. Pilotun dik irtifa kaybını fark etmesinden 1 dakika sonra kaza gerçekleşti

Brezilya’da 9 Ağustos tarihinde 62 kişinin ölümüne neden olan VoePass havayolu şirketine ait ATR 72-500 uçağının, uçuş veri kayıt cihazı (FDR) ve kokpit ses kayıt cihazından (CVR) oluşan karakutunun ön incelemesi yapıldı.

TV Programı Jornal Nacional’in haberine göre, Havacılık Kazaları Araştırma ve Önleme Merkezi'nden (CENIPA) müfettişler, uçakta ani bir dik irtifa kaybı yaşandığını ifade etti. Ancak müfettişlerin, kokpit ses kayıt (CVR) verilerinden yeterince yararlanamadıkları öne sürüldü.

Müfettişler, uçağın pilotlarından birinin diğer pilota son anda “ne olduğunu”  sorduğu, diğer pilotun ise “uçağın motorlarının güç kaybettiğini” söylediğini belirtti. Uçağın ani irtifa kaybının bir dakika sonrasında kazanın meydana geldiği ifade edildi.

Ön rapor yakında yayınlanacak

Araştırmacılara göre, kazayla ilgili öne sürülen teorilerden birisi de, uçağın “kanatlarındaki buzlanma nedeniyle hızla irtifa kaybetmesi”… Ancak araştırmacılar bu teorinin henüz doğruluk kazanmadığını belirtti.

Voepass ATR 72-500 kazasına ilişkin ön raporun 30 gün içinde açıklanmasının beklendiği duyuruldu.

Kaynak: SimpleFlying.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule