MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'YILLARCA SOMUT NETİCE ALAMADIK'
Havacılık Haberleri
26 Temmuz 2024 Cuma 13:24

'YILLARCA SOMUT NETİCE ALAMADIK'

HTK-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Sunaç, konuk olduğu Ekol TV yayınında Hava Trafik Kontrolörlerinin “İnisiyatif Almadan Çalışma” faaliyeti hakkında bilgi verdi

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Genel Başkanı Halil İbrahim Sunaç, Ekol TV canlı yayınına bağlanarak “İnisiyatif Almadan Çalışma” (İAÇ) faaliyeti hakkında bilgi verdi.

Halil İbrahim Sunaç'ın röportajından satır başları şu şekilde:

– Hava trafik kontrolörlerimiz Türk hava sahasındaki her türlü hava aracının sevk ve idaresinden sorumlu. Son derece kritik ve stresli bir iş icra ediyorlar.

– Taleplerimizi yıllarca bürokratik kanallar vasıtasıyla dile getirdik ancak somut bir netice elde edemedik.

– İnisiyatif almadan çalışma faaliyeti görev tanımımız çerçevesinde zorunluluk teşkil etmeyen, trafiği hızlandırmak adına sunduğumuz bazı kolaylıkların askıya alınmasından ibaret.

– Taleplerimize dair bazı çalışmalar yapıldı ancak süreç akamete uğradı. Oysa bu iyileştirmelerin devletimize hiçbir yükü yoktu, aksine döviz girdisi sağlayacaktı.

– Son derece makul ve kolaylıkla karşılanabilir nitelikte taleplerimiz var ancak henüz somut bir adım atılmış değil.

– Devlet memuru statüsünde olsalar da hava trafik kontrolörlerimizin maliyetinin tamamı EUROCONTROL vasıtasıyla karşılanıyor. Maaşlarından kesilen gelir vergileri ve üretilen hizmetin ihracı yoluyla ülkemize doğrudan döviz girdisi sağlıyorlar.

– Türkiye Avrupa’nın en yoğun ikinci hava sahası ancak milli maliyetlerimiz emsal ülkelerin katbekat gerisinde. Bunun en büyük sebebi personel maliyetlerimizin düşük olması.

-Biz bu ülkenin sunduğu bir hizmeti ne yazık ki oldukça ucuza satıyoruz. Bu yüzden ülkemiz her yıl yüzlerce milyon Euro’luk bir gelirden mahrum kalıyor.

– Bu yalnızca bir özlük hakkı arayışı değil, ülkemizin menfaatleri için de yürütülen bir mücadele...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule