Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Baykonur Uzay Üssü'nde, "Kazakistan, Türkiye ve Rusya olarak üçlü bir işbirliği düşünülebilir" dedi
Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Sputnik ile gerçekleştirdiği özel söyleşide, Baykonur Uzay Üssü'nde, "Kazakistan, Türkiye ve Rusya olarak üçlü bir işbirliği düşünülebilir" dedi. Yıldırım, kozmonot kelimesinin Türkçesi için de 'Fezagir' önerisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Şubat’ta açıkladığı Milli Uzay Programı, hem ulusal hem de uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
Milli Uzay Programı'nda en çok ilgi gören konuların başında ise "Uzaya bir Türk’ün gönderilecek olması” geldi. Sputnik ile özel söyleşi gerçekleştiren Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, sürecin ayrıntıları hakkında bilgi verdi.