MENÜ
İstanbul 18/27
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Havacılık Haberleri
26 Ağustos 2009 Çarşamba 08:21

"TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKMAYIZ"

KKTC’de 26 sendika, Ulaştırma Bakanı Taçoy'a ateş püskürdü; "Taçoy tehdit savurmadan önce, pilotların ödenmesi gereken maaşları ile grev nedeniyle kiralanan uçaklara KTHY'nin ödediği miktarın hesabını versin."

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy'un KTHY'yi satma zemini hazırladığını ileri süren 26 sendika, Taçoy ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Hükümeti'ni protesto etti ve "tehditlere pabuç bırakmayacağız" dedi.

KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, Güç-Sen, Tıp-İş, Çağ-Sen, Kamu-Sen, Dev-İş, Devrimci Genel-İş, Petrol-İş, Emek-İş, Devlet-İş, Mağusa Türk Genel-İş, BES, Türk-Sen, El-Sen, Tel-Sen, Bank-Sen, Gıda-Sen, Sağlık-Sen, Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Vergi-Sen, Mec-Sen, Koop-Sen, Daü-Bir-Sen ve Basın-Sen adına KTOEÖS Başkanı Adnan Eraslan tarafından yapılan açıklamada, Taçoy'un KTHY pilotlarının maaşlarıyla ilgili verdiği sözleri tutmayarak grev yapılmasına neden olduğu öne sürüldü. Taçoy'un bununla da yetinmeyerek "tehdit savurduğu" ifade edilen açıklamada, "Başbakanı'nın açıkladığı gibi yetkisiz olan bir bakan olarak hangi hak ve yetkiyle bağırmaktadır. Tam bir faşizan anlayışla ortaya konan bu tehditkar tavrı konusunda Sayın Taçoy'u uyarmak istiyoruz" denildi. Sendikaların açıklamasında, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy'un, öncelikle, pilotların ödenmesi gereken maaşları ile grev nedeniyle kiralanan uçaklara KTHY'nin ödediği miktarın hesabını vermesi gerektiği savunuldu.

 

ATANMIŞ HÜKÜMET

Ortak açıklamada, UBP'nin Türkiye'nin icazetiyle adanın kuzeyine hükümet olarak atandığı ileri sürülerek, UBP'nin koltuğa oturur oturmaz gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya başladığı iddia edildi. "Bir yandan 'şeriat isteriz' anlayışıyla topluma dayatma yapılırken, diğer yandan toplumu baskı altına almak için ekonomik tedbirler adı altında Kıbrıslı Türkleri adadan kaçırmanın senaryoları uygulamaya konmuştur" denilen açıklamada, sendikaların diyalog çağrısına kulak tıkayan Hükümet'in diğer yandan tehditler savurmaya devam ettiği savunuldu. Açıklamada, Başbakan Derviş Eroğlu'nun bakanlarının yetkisiz olduğunu açıklayarak, "AKP'nin kuklaları" durumundaki Hükümet'in durumunu açıkça ortaya koyduğu ileri sürüldü.

 

Star-Kıbrıs

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bahadır Altan
 26 Ağustos 2009 Çarşamba 15:00
Personelin hak ettiği ücretlerin ödenmesi çok daha ucuza malolacak bir iştir. Kazanılmış haklar konusunda duyarlılık göstermeye gelince herkes kör sağır oluyor ne yazık ki! Emeğin karşılığını vermede duyarlılık döstermek şirketi düşünmenin ilk koşuludur oysa. Grev anayasal haktır bunu kullandığı için insanları suçlayanlar liberal demokrat maskelerini çıkarıyorlar sadece... Sendikalar da bunun için varlar, meslektaşlarını hedef alan gazete ilanları için değil!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule