MENÜ
İstanbul 22/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Havacılık Haberleri
18 Mayıs 2020 Pazartesi 10:35

"TAVAN FİYAT" NE OLUR

Otobüs taşımacılığında tavan fiyatın 500 TL olarak açıklanması, havacılıkta geçen yıl ekonomi sınıfında 450 TL olan tavan fiyatın ne olacağı sorusunu gündeme getirdi

Koronavirüs salgını sırasında bazı otobüs firmalarının fahiş fiyatlarla taşımacılığının önüne geçmek için geçen hafta açıklanan 500 TL tavan fiyat, havacılık sektöründe tavan fiyatın ne olacağı soruunu da gündeme getirdi. Havacılıkta geçen yıl ekonomi uçuşlarında uygulanan tavan fiyat 450 TL idi.

HENÜZ ZAM BAŞVURUSU YOK

Otobüslerin bilet ücretlerinde belirlenen tavan fiyat, geçen yıl Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından havayolu taşımacıları için açıklanan 450 TL’lik tavan fiyatları geçmiş oldu.

Pandemi sonrası için normalleşme bekleyen havayolu şirketleri, uçuş için haziran ayını bekliyor. Fiyat belirleme konusunda ise atılan bir adım yok. Yeni bir zam için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne henüz bir başvuru söz konusu değil.

Şirketler halen ne zaman uçuşa başlayacaklarını ve maliyetlerinin ne olacağını tahmin etmeye çalışıyorlar. Ancak otobüste 500 TL olan tavan fiyatın uçak biletlerinde ne kadar olacağını tahmin etmek ise zor görünüyor.

Cumhuriyet

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule