MENÜ
İstanbul 26/35
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 'MUCİZE HOSTES' 66 YAŞINDA ÖLDÜ
Dünyadan
24 Aralık 2016 Cumartesi 18:12

'MUCİZE HOSTES' 66 YAŞINDA ÖLDÜ

Havada parçalanan DC-9 uçağından 10 bin metre düştükten sonra sağ kurtulan ve olayla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Sırp hostes Vesna Vulovic hayatını kaybetti.

Tarihler 26 Ocak 1972.. Stockholm –Belgrad seferini yapan Yugoslav  Havayolları’na ait 367 sefer sayılı DC-9 tipi uçak Çekoslovakya hava sahası üzerinde yaklaşık 10 bin metre yükseklikteyken parçalanarak düştü.

Uçaktaki 28 yolcudan sadece bir kişi kurtuldu. O kişi parçalanan  DC-9 uçağının kopan kuyruk kısmının içerisinde karın üstüne düşen Sırp hostes Vesna  Vulovic idi. Kazadan sonra 27 gün komada kalan ve 16 ay hastahanede kalıp taburcu olan Vulovic yaşanan bu mucizeyi kurtuluş sonrası paraşütsüz 10 bin metrü düştükten sonra hayatta kalan kişi olma özeliği ile Guinness  Rekorlar  Kitabı'na girmişti.

Bugün Sırp devlet televizyonu 66 yaşındaki Vesna Vulovic'in Belgrat’ta kaldığı evde ölü bulunduğunu duyurdu.Vulovic'in ölüm nedeni ise henüz açıklanmadı.

DC-9 tipi uçağın Hırvat milliyetçileri tarafından havada patlatıldığı belirtilirken daha sonra Çekoslovakya Hava Kuvvetleri’ne ait bir Mig savaş uçakları tarafından yanlışlıkla vurulduğu şeklinde iddialar ortaya atılmıştı.

Uçağın o zaman izlediği rota

Airkule.com

.

 

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule