MENÜ
İstanbul 18/25
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'MİLLİ SAVAŞ UÇAĞI' İÇİN İLK İMZA
Havacılık Haberleri
24 Ağustos 2011 Çarşamba 07:37

'MİLLİ SAVAŞ UÇAĞI' İÇİN İLK İMZA

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2020'li yıllardan sonraki jet eğitim uçağı ve muharip uçak ihtiyacının karşılanması amacıyla 'Milli savaş uçağı geliştirme projesi' başlatıldı

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) arasında 'Jet Eğitim Uçağı ve Muharip Uçak Kavramsal Tasarım Projesi'' sözleşmesi imzalandı.

2 yıllık sözleşme kapsamında, Hava Kuvvetleri'nin 2020'li yıllardan sonraki jet eğitim uçağı ve muharip uçak ihtiyacına yönelik olarak; harekat ihtiyaçları belirlenmesi, gereksinim analizi çalışmaları, hava aracı ve sistem/alt-sitemlerinin kavram tanımlaması, milli imkan ve kabiliyetler ile yapılabilirliğin araştırılması, uluslararası işbirliği modelleri çalışmaları gerçekleştirilecek. TAİ TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TAI) Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı bu projenin çok iddialı olduğunu kaydederken, önlerinde büyük hedefler olduğunun altını çizdi. Dörtkaşlı, 'Milli savaş uçağı geliştirme projesini başlatıyoruz. Bu sadece TAI'nin değil, Türkiye'nin bir projesi olacak' dedi.

 

F4'ün bitişini karşılayacak

Bu prestijli projenin altından kalkabilmeleri için nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyduklarını anlatan Dörtkaşlı, “Yurtdışında görev yapan, bu işte tecrübeli olan çocuklarımızı evlerine davet etmemiz lazım” diye konuştu. Milli savaş uçağı F4 uçaklarının görev sürelerinin bitişini karşılayacak şekilde F16 ve F35'lerle görev yapabilecek.

 

Tasarım mühendisi alacak

Türkiye’nin ilk yerli savaş uçağının tasarım ve imalatı aşamalarında, Tusaş-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) ve Tusaş Motor Sanayii A.Ş (TEI) öncü kuruluşlar olacak. TAI ve TEI'nin, yerli savaş uçağı projesi tasarım sürecinde, tasarım mühendisi istihdamını en az iki kat artırmak zorunda kalacağı belirtiliyor.

 

Akşam

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule