MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'KURALDIŞI YOLCU'DA ÖNEMLİ ARTIŞ
Havacılık Haberleri
3 Kasım 2023 Cuma 08:35

'KURALDIŞI YOLCU'DA ÖNEMLİ ARTIŞ

ABD'de Fort Lauderdale-Hollywood Uluslararası Havalimanı'nda uçuşa geç kalan Spirit Airlines yolcusu, uçağa alınmayınca görevlilere saldırdı

ABD'de Fort Lauderdale-Hollywood Uluslararası Havalimanı'nda uçuşa geç kalan Spirit Airlines yolcusu, uçağa alınmayınca, kapıda yer hizmeti veren görevlilere saldırdı. Güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle gözaltına alınan yolcunun tutuklandığı bildirildi.

Kuraldışı yolcu olaylarında endişe veren artış

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nden (IATA) alınan veriler, tüm dünyada kuraldışı yolcu olaylarında endişe veren bir artış eğilimi gösteriyor. Kuraldışı yolcu olayları 2021 yılında her 835 uçuşta bir iken, 2022'de her 568 uçuşta bire çıktı. En yaygın kuraldışı yolcu olayları arasında sigara ve elektronik sigara içmek, kabin bagajının muhafazasına dikkat etmemek ve yanında getirdikleri alkolü tüketen yolcular gösteriliyor.

IATA Başkan Yardımcısı Conrad Clifford istatistiklerden duyduğu üzüntüyü şöyle paylaştı:

“Kuraldış yolcu vakalarının artan eğilimi endişe verici. Yolcular ve mürettebat, uçakta güvenli ve sorunsuz bir deneyim yaşama hakkına sahiptir. Bunun için yolcuların, mürettebatın talimatlarına uyması gerekiyor. Profesyonel ekiplerimiz, kuraldışı yolcu senaryolarını yönetmek için iyi eğitimli olsa da, herkesin güvenliği için yürürlükte olan kurallara küçük ama ısrarcı bir yolcu azınlığının uymaması kabul edilemez. Mürettebatın talimatlarına uymamanın hiçbir mazereti olamaz."

Kaynak: SimpleFlying.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule