MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'KADIN PİLOTLAR ARTMALI'
Havacılık Haberleri
19 Temmuz 2012 Perşembe 08:46

'KADIN PİLOTLAR ARTMALI'

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Aydın Çıldır’da Havalimanına açılacak uçuş okulunda ağırlıklı olarak kadın pilot yetiştirmeyi istediklerini söyledi

THY Genel Müdürü Temel Kotil, bir pilotun yetiştirilmesinin 100 bin dolara mal olduğuna dikkati çekerek, yılda 300 pilot yetiştirmeyi amaçladıklarını, bütçenin büyük kısmının eğitmenlere ayrıldığını belirterek, 4 yıllık üniversite mezunu olan, İngilizce bilen herkesin pilot olmak için başvurabileceğini bildirdi.

 

Özellikle kadınlar için çok uygun bir meslek olan pilotluğa, kadın başvuru sayısının çok az olduğunu, bu sayının artmasını istediklerini dile getiren Kotil, ''Aydın Çıldır Havalimanına açılacak uçuş okulumuzda ağırlıklı olarak kadın pilot yetiştirmek istiyoruz'' dedi.

 

Kotil, pilot okulundan mezun olan kişilerin, hem Türkiye de hem de yabancı ülkelerde istihdam edileceğini belirterek, ''Ama mezun olan pilotlarımızı yurt dışına kaptırmayız. THY'de, iyi eğitim almış, testlerden geçebilen herkesi pilot olarak alabiliriz'' dedi.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule