MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'HAVALİMANI' AÇIKLAMASI
Havacılık Haberleri
6 Haziran 2022 Pazartesi 21:53

'HAVALİMANI' AÇIKLAMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan havalimanları açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Aydın Çıldır Havalimanı'nın devlete maliyeti bulunmadığını ve sözleşme gereği gelir getirmek üzere işler halde olduğunu, Gökçeada Havalimanı'nın da stratejik önemi ve adanın ana kara ile bağlantısı nedeniyle işler halde tutulduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, basında çıkan havalimanlarına yönelik iddialara ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

Açıklamada, 20 yılda hayata geçirilen projelerle, Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorlarının kırılmasına, Türkiye'nin 100 yıllık kalkınma hamlesini sadece 20 yılda başarmasına vesile olunduğu kaydedildi.

Bu adımlar atılırken özel sektör iş birliğiyle daha verimli işletilerek, devlete sürdürülebilir ve güçlü gelir katkısı sunacak bazı projelerin de yap-işlet-devret (YİD) modeliyle inşa edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"YİD modelinin sağladığı avantajlar sayesinde, batı eksenli yatırım devri bitmiştir. Devlet aklıyla planladığımız, YİD ile hayata geçirdiğimiz projelerimizle ülkemizin tamamına aynı anda yatırım yapıyoruz. Sadece son üç ayda Cumhuriyet’imizin eserlerinden 1915 Çanakkale Köprüsü'nü, Tokat Havalimanı'nı, 16 ilin geçiş güzergahına hizmet veren Malatya çevre yolunu, Antalya ile Kemer arasında Phaselis Tüneli'ni, Saray-Vize-Pınarhisar ve Kırklareli arasındaki Pınarhisar ve Çakıllı çevre yollarını, son olarak da bölgenin turizmine ve ticaretine yapacağı katkıyla Karadeniz'i 'Türk ticaret gölüne çevirme stratejimizin bir parçası, dünyadaki deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 5'inci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı milletimizin, Türkiye'nin, Avrasya'nın ve dünyanın hizmetine sunduk."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule