MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YOLCULAR UÇUŞ ÖNCESİ TARTILACAK
Havacılık Haberleri
1 Haziran 2023 Perşembe 14:00

YOLCULAR UÇUŞ ÖNCESİ TARTILACAK

Air New Zealand, Haziran ayı boyunca seyahat edecek 10 binden fazla yolcusunu uçağa binmeden önce tartıya çıkmalarını  istenecek

Independent Türkçe’de yer alan habere göre Air New Zealand, uluslararası hatlarda seyahat edecek ve yolcu ağırlık anketine katılacak kişileri arıyor.

Air New Zealand’a göre bu girişim “uçağın güvenli ve verimli çalışmasını” sağlamak için “temel” bir gereksinim. Aynı zamanda Yeni Zelanda Sivil Havacılık Otoritesi’nin de şartları arasında yer alıyor.

İç hatlarda uçan yolcular 2021’de tartılmıştı. Halihazırda pandemi sonrası uluslararası seyahat başlamışken, tartılma sırası uluslararası uçak yolcularına geldi.

Firma, el bagajlarını tutarken tartılma hususunda tereddüt gösterebilecek yolculara endişelenecek bir şey olmadığına dair güvence verecek.

KİLOLARINI KİMSE GÖRMEYECEK

Air New Zealand’ın biniş kontrol geliştirme uzmanı AlastairJames, “Tartıya çıkmanın ürkütücü olabileceğini biliyoruz. Müşterilerimize görünür hiçbir yerde ekran olmadığına dair güvence vermek istiyoruz. Ağırlığınızı kimse göremeyecek. Biz bile. Tamamen anonim. Basit ve gönüllülük esasına dayalı. Tartılarak sizi her defasında güvenli ve verimli biçimde uçurmamıza yardımcı olacaksınız” dedi.

James, her kalkış öncesi pilotun yüklenmiş uçağın ağırlığını ve dengesini bilmesi gerektiğini belirterek, “Kargodan kabindeki yemeklere, bagajdaki bavullara kadar uçakta olan her şeyi tartıyoruz. Müşteriler, mürettebat ve kabin çantaları içinse bu anketi yaparak elde ettiğimiz ortalama ağırlıkları kullanıyoruz” diye konuştu.

Anket, Auckland Uluslararası Havalimanı’ndan kalkan seçilmiş Air New Zealand uçuşlarının kapı salon girişlerinde 2 Temmuz 2023’e kadar gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule