MENÜ
İstanbul 17/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YANGINA KARŞI YÜKSEK KORUMA
Türkiye'den
3 Ekim 2019 Perşembe 09:56

YANGINA KARŞI YÜKSEK KORUMA

İstanbul Havalimanı’nın kontrol kulesi ve bilgi işlem odaları canlılara, veriye, binaya ve çevreye zarar vermeyen 3MNovec™ 1230 ile yangına karşı korunuyor

Çevreye ve insana zarar vermeyen, hızlı ve güvenliyangın söndürme sistemi 3M™Novec™ 1230, çok yüksek elektriksel yalıtkanlık değeri sayesinde özellikle bilgi işlem ve veri odaları ile elektronik cihazların korunmasında önemli bir görev üstleniyor. 3M™ Novec™ 1230, sahip olduğu yenilikçi özellikleriyle İstanbul Havalimanı’nın kritik öneme sahip olan trafik kontrol kulesi ve IT odaları gibi alanlarının korunması için de tercih ediliyor.

Kitlelerin yoğun olarak kullandığı havalimanları, hayati önem taşıyan kontrol kuleleri ile birlikte tarihi ve kültürel değerlerin korunduğu müzeler, verilerin saklandığı bilgi işlem merkezleri, yangından korunması gereken yerlerin başında geliyor. Herhangi bir yangın durumuna karşın kullanılan kimyasallar yangını söndürse bile mekânda bulunan cihazlar, eşyalar ya da eserlerinüzerinde tahribat yaratabiliyor. Diğer yangın söndürme sistemlerine göre daha etkili sonuçlar sunan 3M™ Novec™1230 ise başka hiçbir malzeme ile etkileşime girmediği için herhangi bir yapıya zarar vermiyor. Sadece yangını meydana getiren etkenlerden biri olan ısıyı ortadan kaldırarak yangın söndürme prensibine sahip. Oksijeni baskılamayan Noveccanlılar için en güvenli çözüm olarak sunuluyor.

3M™ Novec™ 1230 Yangın Söndürme Sıvısı’nın güçlü etkisinin saniyeler içerisinde kendisini göstererek çok hızlı bir şekilde sonuç verdiğini belirten 3M Elektronik Pazarlar Satış Müdürü Simantov Pozanti; “Doğru şekilde tasarlanmış bir sistemde kullanıldığında, Novec™ 1230 Yangın Söndürme Sıvısı çabucak buharlaşarak korunan alanda 10 saniye içerisinde eşit bir şekilde dağılıyor. Alevlerin yaydığı ısıdan kaynaklı sıcaklığı, yanma derecesinin altına düşüren Novec, deşarj tamamlandıktan 30 saniye sonra yangını söndürüyor. Novec™ 1230 yangını, inert gaz veya karbondioksit temelli sistemlerden daha hızlı bir şekilde söndürdüğü için; yüksekdeğerli varlıklarda oluşabilecek zararlar önemli ölçüde azaltılabiliyor” dedi.

İstanbul Havalimanı projesinde, 3M™ Novec™ 1230 Yangın Söndürme Sıvısı 3M tarafından; sistemi oluşturan parçalar ise Norm Teknik tarafından sağlanıyor.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule