MENÜ
İstanbul 15/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
VIRGIN GALACTIC REKORLARA İMZA ATIYOR
Havacılık Haberleri
31 Temmuz 2018 Salı 10:22

VIRGIN GALACTIC REKORLARA İMZA ATIYOR

VSS Unity, süpersonik bir test uçuşu gerçekleştirdi

Virgin Galactic, Virgin Grubu bünyesinde Richard Branson tarafından ticari uzay yolculuğu seferleri düzenlemek için kurulmuş bir şirket…

Şirketin, ticari yolcuları ve bilimsel yükleri uzaya taşıyacak roket güdümlü Uzay Gemisi olan VSS Unity, süpersonik bir test uçuşu gerçekleştirdi. Bu yılın başlarında yapılan bir süpersonik test uçuşunun ardından, en son Virgin Galactic test programında önemli bir adım atıldı: Virgin Galactic, 26 Temmuz günü Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Mojave Çölü'nün üzerinde, üçüncü kez suborbital roket uçağı VSS Unity'yi test etti, uçak bu sefer, mezosfere ulaştı.

Scaled Composites tarafından geliştirilen VMS Eve, 14 km'lik bir rakımda ana gövdeden ayrıldıktan sonra, VSS Unity roket motorunu yaklaşık 42 saniye kullandı.

Uçak, 3050 km/saatlik bir üst hıza ulaşırken, ses hızının iki buçuk katı kadar 52 kilometrelik bir irtifaya ulaşmayı başardı. Karşılaştırma olarak, Concorde’un en yüksek hızı 2 179 km/s idi.

Bloomberg haberine göre VSS Unity'nin hizmete girebilmesi için başka birçok test uçuşu planlanırken, Richard Branson, 2018'in sonuna kadar uçağı faal hale getirmeyi hedefliyor. Uçuşlar kişi başı 250 bin dolar olarak planlanıyor.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule