MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UUİ İÇİN NİHAİ KARAR
Dünyadan
1 Mayıs 2022 Pazar 09:18

UUİ İÇİN NİHAİ KARAR

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Rogozin, Rusya'nın Uluslararası Uzay İstasyonu çalışmalarının bitiş tarihi için karar verildiğini duyurdu

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Rogozin, Rusya'nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (UUİ) çalışmalarının bitiş tarihi için kararın verildiğini, fakat tarihi kamuya açıklama zorunluluğunun olmadığını belirtti.

Roscosmos Başkanı Dmitriy Rogozin, Rossiya 24 televizyonuna demecinde Rusya'nın UUİ’ndaki çalışmalarının bitiş tarihi için kararın verildiğini, fakat tarihi kamuya açıklama zorunluluğunun olmadığını söyledi.

“Önerilerimizi hazırladık, hükümete ve Devlet Başkanı’na gönderildi. Karar alınmış durumda. Onu kamuya açıklama zorunluluğumuz bulunmuyor” diyen Rogozin, ayrıca Rus tarafının işin bitiminden bir yıl önce UUİ ortaklarını bu konuda bilgilendireceğini, bu sürenin uluslararası yükümlülüklerde öngörüldüğünü kaydetti.

Rogozin daha önce Rusya’nın UUİ’nun geleceği ile ilgili kararını, ülkedeki ve etrafındaki duruma göre vereceğini açıklamıştı.

Rusya Bilimler Akademisi’nin Uzay Araştırmaları Enstitüsü’nden kıdemli uzman Natan Eysmont, 17 Nisan’da Rusya’nın projeden ayrılma kararı vermesi durumunda UUİ işletilmesinin neredeyse imkansız hale geleceğini belirtmişti.

Aynı tarihte Roscosmos yöneticilerinden biri olan Rus kozmonot Sergey Krikalev, UUİ’nda çalışmaların verimli olması için Rus ve Amerikalı uzmanların uzayda işbirliği yapmasının gerekli olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: Sputnik

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule