MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TRUMP NOKTAYI KOYDU
Havacılık Haberleri
14 Mart 2019 Perşembe 08:36

TRUMP NOKTAYI KOYDU

FAA baskılara dayanamayıp Trump’ın emri ile MAX serisinin uçuşlarını durdurma kararını açıkladı

Boeing 737 MAX 8 ve 9 tipi uçaklara uçuş yasağa getiren ülkelere ABD de eklendi. Donald Trump'ın talimatıyla FAA uçuşları durdurma kararını açıkladı.

Lionair ve Etiyopya Havayolları kazalarıyla ilgili soruşturma sürerken, birçok ülkede Boeing 737 MAX tipi uçaklar uçmaya devam ediyordu. Bu uçakların güvenli olup olmadığına karar verilene kadar birçok operatör art arda Boeing 737 MAX uçaklarını uçurmama kararı aldı. Kararda, yolcuların check-in esnasında uçak tipini sorarak, uçmaktan vazgeçmelerinin de etkisi vardı. Sonuçta, global MAX filosunun sadece üçte biri faaliyete devam ediyordu.

SON DURUM

ABD’de ise 118 Boeing 737 MAX 8-9 tipi uçak uçmaya devam ediyordu. Bu sabah itibarıyla Donald Trump, MAX serisi uçakların uçuşlarını durdurduklarını açıkladı.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) verilerine göre, ABD’de 74 tip uçak faaliyet gösteriyor. FAA, bu uçakların tümünün güvenli olduğunu, bunların uçuşlarını durdurmaya gerek duyulmadığını açıklıyordu. Ancak 737 MAX serisi uçaklarla ilgili durdurma kararı almak zorunda kaldı.

Kanada ise halen 737 MAX operasyonlarıyla ilgili bir karar almadı. Air Canada ve WestJet'in toplam 37 adet Boeing737 MAX uçağı var. Kanada'da sadece Sunwing Airlines, 4 adet Boeing 737 MAX'ını kendi kararıyla yere indirdi.

COPA Havayolları'na ait 6 adet Boeing 737 MAX 9 Panama'da uçmaya devam ediyor.

Sonuçta dünyada halen 46 adet Boeing MAX serisi uçak, uçuşunu sürdürüyor.

Boeing 737 MAX tipi uçakları yere indiren ülkeler

ABD, AB üyesi tüm ülkeler, Türkiye, Singapur, Etiyopya, Çin, Brezilya, Birleşik Arap Emirlikleri, Vietnam, Hindistan, Avusturalya, Cayman adaları, Endonezya, Malezya, Meksika, Umman, Güney Afrika, Güney Kore, İzlanda, Yeni Zelanda

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule