MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Havacılık Haberleri
13 Mart 2019 Çarşamba 15:00

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Boeing 737 Max 8 ve Boeing 737 Max 9 tipi hava araçlarının uçuşlarının, uçuş emniyetini teminen tedbir amaçlı olarak ikinci bir karara kadar durdurulduğunu açıkladı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından uçuş emniyetini teminen Boeing 737-8 MAX ve Boeing 737-9 MAX tipi uçakların Türk Hava Sahasındaki uçuşları durdurulmuştur. Ancak söz konusu hava araçlarının ülkemiz içinde, ülkemize veya ülkemizden yapılacak olan yolcusuz intikal uçuşları hariç tutulmuştur" denildi.

Pazar günü Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'dan kalkan uçak kısa bir süre sonra düşmüş, 157 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı.

Son beş ay içinde iki Boeing 737 Max 8 tipi uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra düşmesi üzerine birçok ülke bu uçakların uçuşunu geçici olarak yasakladı.

Şu ana kadar Avrupa Birliği, Çin, Avustralya, Singapur, Hindistan, Malezya ve Umman hava sahasını Boeing 737 Max tipi uçakların ülkeye giriş çıkışını geçici olarak yasakladıklarını açıkladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule