MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY UÇAĞINDA “INAD YOLCU” KRİZİ
Havacılık Haberleri
27 Eylül 2016 Salı 11:53

THY UÇAĞINDA “INAD YOLCU” KRİZİ

Türk Hava Yolları’nın Bişkek aktarmalı İstanbul-Ulan Batur seferini yapan uçağında INAD yolcu krizi yaşandı

Olay şöyle gelişti:

Türk Hava Yolları’nın Bişkek aktarmalı İstanbul-Ulan Batur seferini yapan uçağıyla Moğolistan’a giden ancak Moğolistanlı yetkililerin uluslararası literatürde ‘kabul edilemez yolcu’ anlamına gelen (Inadmissible Passenger- INAD) olduğu gerekçesiyle ülkeye sokmayınca küçük çaplı bir kriz yaşandı

İstanbul-Bişkek-Ulan Batur seferini yapmak üzere dün Atatürk Havalimanı’ndan havalanan Boeing 737-900 tipi TK-342 sefer sayılı uçak, Ulan Batur Havalimanı’na indiğinde uçaktaki 151 yolcudan biri Moğolistan makamlarınca ülkeye sokulmadı. Uluslararası literatürde ‘Inadmissible Passenger(INAD) -Kabul edilemez yolcu’ olarak adlandırılan ve geri gönderilmesi planlanan yolcu bunun üzerine sinir krizi geçirdi.

SAĞLIK EKİPLERİ İĞNE YAPTI

Terminalde rahatsızlanan yolcuya sağlık ekiplerinin sakinleştirici iğne yaptığı öğrenildi. Ancak yolcunun anlık sağlık durumunun iyi olmaması ve sakinleştiricinin etkisinden çıktıktan sonra havada taşkınlık yapabileceğinin değerlendirilmesi üzerine sorumlu kaptan pilot yolcuyu uçağa kabul etmedi.

UÇAĞIN KALKIŞINA İZİN VERİLMEDİ

Kaptan pilotun bu kararına karşı Moğolistanlı yetkililer söz konusu yolcu uçağa kabul edilmeden kalkışa izin vermeyeceklerini söylediler. THY uçağının kaptan pilotu ile havalimanı polisi arasındaki anlaşmazlığın uzun süre devam etmesi üzerine geri dönüş seferi 4 saatlik rötara girdi. Bu arada uçuş ekibinin mesai süresi dolunca ekip ve yolcular otele alındı. TK- 343 sefer sayılı dönüş seferinin ne kadardlık bir gecikmeyle yapılacağı bilinmiyor.

Airkule.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule