MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ULAŞTIRMA BAKANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Havacılık Haberleri
25 Eylül 2016 Pazar 11:22

ULAŞTIRMA BAKANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

CNN Türk’te yayınlanan Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına konuk olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, önemli açıklamalarda bulundu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CNN Türk’te yayınlanan Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu. Bakan Arslan programda İstanbul’un yeni Havalimanı ve Atatürk Havalimanı’nın geleceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Arslan’ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

Yeni Havalimanı inşaatı ne durumda?

Havalimanının inşaatı yüzde 35’i geçti. 15-16 bin kişi 24 saat boyunca çalışıyor. Önümüzdeki yıl 30 bin kişi çalışacak. İki pistin ve terminallerin inşası hızla devam ediyor. Bunu havadan çekilen fotoğraflarda da net biçimde görebilirsiniz.

“Havalimanının yeri yanlış” eleştirileri

İstanbul’un yeni havalimanının yer seçiminin yanlış olduğu yönünde eleştiriler var. Bu eleştirilere karşılık şunu söyleyebilirim; biz havalimanını yaparken önceliğimiz rüzgar hareketini belirlemek için yapılan çalışmadır. Bu olmazsa olmazımızdır. Bu çalışmanın sonucunda hakim rüzgar yönü belirlenir. Pistler de buna göre konumlandırılarak inşa edilir. Şu anda bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Atatürk Havalimanı’nda 3 pistimiz var ancak bu pistler aynı anda kullanılamıyor. Yeni havalimanı tamamlandığında yapılan 6 pistin hepsi aynı anda kullanılabilecek. Yeni havalimanının Silivri’ye yapılması da konuşulmuştu. Böyle olsaydı, mevcut yoğunluğun 3 misli yoğunluk Silivri’de oluşacaktı. Biz kuzeye yönelerek İstanbul’un doğu-batı aksı arasındaki sıkışıklığı kuzeye yapılan yollarla da rahatlatıyoruz. Gelen eleştiriler arasında sadece birini kabul edebilirim; ‘yeni havalimanı şehir merkezine uzak’ denilebilir. Ancak 6 pistin aynı anda kullanılacağı devasa bir yapı şehir içinde olamaz. Şehir içinde böyle bir alanımız yok.

3. Havalimanı’na ulaşım

Gayrettepe’den üçüncü havalimanına 34 km uzunluğunda bir metro hattı yapılacak. Bunun ihalesi yakında olacak. Gayrettepe-Havalimanı metro bağlantısıyla kalmayacağız. Aynı zamanda Halkalı’yı da metroyla havalimanına bağlayacağız.

Atatürk Havalimanı hakkında iddialar

Atatürk Havalimanı’yla ilgili birçok çalışma var. Bir tek şey olmayacağını söyleyebilirim; konut alanı olmayacak. Ancak kesinlikle sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımız ile görüşmemiz, İstanbul’a değer katacak şekilde buranın değerlendirilmesidir.

Airkule.com

 

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule