MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY PİLOTUNDAN MÜCADELEYE DESTEK
Havacılık Haberleri
29 Eylül 2016 Perşembe 11:48

THY PİLOTUNDAN MÜCADELEYE DESTEK

Dünyanın çeşitli havayollarında ve hava kuvvetlerinde uçan kadın pilotlar kanserle mücadele için el ele verdi. Türkiye’den THY pilotu Ece Özlük’ün yer aldığı “Pilotlar Kansere Karşı” takviminin geliri kanser araştırmaları için bağışlanacak

PROJE NASIL FİLİZLENDİ

2015 yılında İsveçli kadın pilotlar Emelie Bonin ve Susanna Sundberg tarafından başlatılan takvim projesi kansere karşı farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Proje, fikri kuruculardan Emelie Bonin’e konulan rahim ağzı kanseri teşhisi ile ortaya çıktı. Kadın pilotlar kansere dikkat çekmek, erken teşhisin önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak için sadece kadın pilotların yer aldığı bir takvim projesi oluşturma konusunda karar kıldı.

Projenin kurucusu Susanna Sundberg, birkaç telefon görüşmesi ve network araştırması sonucunda gerekli olan büyük bir uçak koleksiyonu, profesyonel fotoğrafçı, stilist ve finansal sponsora ulaşabileceklerini gördü. Tek eksik, projede yer alacak kadın pilotların bulunmasıydı. Bunun için sosyal medya kullanıldı ve dünyanın her yerinden gönüllü kadın pilotlara ulaşıldı.

BİR TÜRK KADIN PİLOT DA YER ALIYOR

Takvimde her ay, bir kanser çeşidini temsil ediyor. Ayrıca pilotların giydiği kıyafetlerin renkleri de kanseri temsil eden renklerden seçildi. Örneğin ekim ayı için İzlanda’lı Boeing 757 pilotu Margret Elin için göğüs kanserini temsil eden pembe renk seçildi. 2017 yılında ikincisi çıkacak olan takvimde Türkiye'den de Türk Hava Yolları’nda Airbus 330 uçaklarında uçan kadın pilotumuz Ece Özlük (27) yer alıyor.

ÇEKİMLER BELÇİKA’DA YAPILDI

2017 Takvim çekimleri bu sene Belçika'da gerçekleştirildi. ‘Pilotlar Kansere Karşı’ Takvimi 14 Ekim tarihinde İsveç’in başkenti Stockholm'de düzenlenecek kokteylle kamuoyuna tanıtılacak. Çeşitli havayolu şirketi ve bazıları ülkelerinin hava kuvvetlerinde çalışan kadın pilotların yer aldığı takvimin satışından elde edilecek tüm gelir kanser araştırmaları için bağışlanacak.

SÜLEYMAN ŞEN - Airkule.com/ÖZEL

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Sumrucr
 10 Mart 2018 Cumartesi 01:12
Loveyou
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule