MENÜ
İstanbul 13/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY’NİN MAX’LERİ TEST UÇUŞUNDA
Havacılık Haberleri
9 Nisan 2021 Cuma 16:08

THY’NİN MAX’LERİ TEST UÇUŞUNDA

Türk Hava Yolları, uçuş emniyeti gerekçesiyle iki yılı aşkın bir süredir yerde olan Boeing 737 MAX tipi uçaklarıyla test uçuşlarına başladı

Türk Hava Yolları, uçuş emniyeti gerekçesiyle iki yılı aşkın bir süredir yerde olan Boeing 737 MAX tipi uçaklarıyla test uçuşlarına başladı.  Boeing 737 MAX tipi uçakların test uçuşuna başladığını Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından duyurdu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, geçen hafta Boeing 737-MAX uçaklarının 15 maddelik “Uçuşa Elverişlilik Direktifi” aldı altında yer alan şartların uygulanması koşuluyla yeniden uçabileceğini duyurmuştu. Bu kararın ardından THY, iki yıldır park halinde beklettiği TC-LCA ve TC-LCE tescilli uçakları nisan ayında operasyonlarına dahil etmek için harekete geçti.

Test uçuşunu Marmara Denizi üzerinde yaptı

THY’nin MAX serisi uçakları bugün itibariyle test uçuşlarına başladı. Sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı’ndan havalanan TC-LCE kuyruk tescilli uçak, iki yıl aradan sonra gökyüzüyle  buluşan ilk MAX oldu. Kalkışının ardından Marmara Denizi üzerinde bir saat boyunca test uçuşu yapan MAX, yine Atatürk Havalimanı’na başarıyla indi.

İlk uçuşa ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, yolcusuz havalanan uçakta herhangi bir arıza olmadığını belirtti.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule