MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY NAKİT ÇIKIŞINI AZALTACAK
Türkiye'den
6 Kasım 2020 Cuma 14:11

THY NAKİT ÇIKIŞINI AZALTACAK

THY'nin yatırımcı telekonferansında 4. çeyrekte aylık olarak 'daha az nakit çıkışı' olacağı beklentisi öne çıktı. Buna göre önceki çeyreklerde aylık 300 milyon dolar olan rakamın son çeyrekte 250 milyon dolara gerilemesi öngörülüyor

Türk Hava Yolları’nın 3. çeyrek sonuçlarına ilişkin telekonferanta, 4. çeyrekte önceki dönemlere göre daha az nakit çıkışı yaşanacağı öngörüsü öne çıktı.

Telekonferansa katılan analistlerin aktardığı notlara göre önceki çeyreklerde aylık 300 milyon dolar olan rakamın, 3. çeyreğe göre beklentilerin daha olumlu olmasıyla 250 milyon dolara gerilemesi öngörülüyor.

Bloomberg analisti Alessio Mastrandrea telekonferans ile ilgili notlarında 2021’e kadar devam etmesi öngörülen havayolu talebindeki düşüş ortamında şirketin nakit çıkışının hala endişe verici olduğunu belirtti.

THY’nin telekonferansında şirketin Airbus teslimatlarının ertelenmesiyle 5,1 milyar dolarlık tasarruf sağladığına ilişkin değerlendirmeler de öne çıktı.

Telekonferansta sendika ile yapılan anlaşma sonrasında çalışan maliyetlerinde yüzde 40’a varan düşüş kaydedildiği belirtilirken, kargo operasyonlarının 4. çeyrekte daha da güçlenmesi bekleniyor.

Kaynak: Bloomberg

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule